STUBBEKØBING: For lille omsætning. For store omkostninger.
Det er den korte forklaring på, at Jacobsens Bageri i Stubbekøbing snart er fortid.
2. oktober er sidste dag i forretningen i Vestergade 26, som Henrik Jacobsen har drevet gennem de seneste cirka tre år.
Henrik Jacobsen, bagermester StubbekøbingDe voldsomt stigende energiudgifter er lige det sidste skub.
Han har også Jacobsens Bageri i Nyråd, og den virksomhed fortsætter uændret.
Sidste skub
- Det hænger ikke sammen økonomisk med forretningen i Stubbekøbing. De voldsomt stigende energiudgifter er lige det sidste skub. Vi har også haft store investeringer til blandt andet ovn. Måske kan man få bageriet til at løbe rundt, hvis man for eksempel som mand og kone driver det og er i bageri og butik. Men vi har personale og en lang række udgifter. Det kan omsætningen ikke bære, fastslår Henrik Jacobsen.
Corona
Han overtog driften af bageriet i Stubbekøbing umiddelbart før corona-nedlukningerne.
- Men det var faktisk en fin periode for os. Mange mennesker arbejdede hjemmefra og købte også ind hos os. Efterfølgende har det været lidt mere op ad bakke - desværre, konstaterer Henrik Jacobsen.
- Vi har en god forretning med solid kundekreds i Nyråd. Men også her kan vi selvfølgelig mærke de stigende udgifter til energi - vi har for eksempel naturgas. Så vi er nødt til at koncentrere os om Nyråd, tilføjer han.