Et nyt initiativ skal vise om fisken kutling, som har invaderet de lokale farvande, kan sælges som hip fødevare.
De sortmundede kutlinger kunne gå hen og blive den helt store lokale friturestegte dille denne sommer, når der skal serveres lækker mad en lun aften. Det vil Cextin Jørgensen fra Guldborg Rejepilleri i hvert fald ikke afvise.
Han vil heller ikke afvise, at der måske ligger og venter et helt lille forretningseventyr lige om hjørnet, hvor de sortmundede kutlinger, som af mange anses for lidt af en skidtfisk, måske vil lande på spisetallerkenerne noget oftere.
- Det er da det, vi satser på. Og om det så bliver den italienske måde med at friturestege kutlingerne eller om det bliver som fileter på dåse, det må tiden vise. Nu sætter vi i hvert fald et forsøg i gang, og så må vi se, om det er noget, som folk kan lide, fortæller Cextin Jørgensen, der gør forsøget sammen med sin søn Lasse Jørgensen og dennes medhjælper, Rasmus Larsen.
- De har dem jo også i Italien flere steder, så her kender folk dem godt. Den 5. juni arrangerer vi et møde med flere københavnske kokke og en fra Italien, der kigger forbi Guldborg for at prøvesmage og høre på vores idéer om kutlingerne, fortæller Cextin Jørgensen.
Læs mere om forsøget med at gøre kutling ”spiselig” for os dansker i mandagens udgave af Folketidende.