Annonce
Lokal nyt

- Løb på fortovet, pas på hinanden og hav det sjovt

Løb på fortorvet, pas på hinanden og hav det sjovt, lød formaningerne fra en af Østerbroskolens medarbejdere, inden han sendte børnene afsted på løbetur omkring skolen. Foto: Anne Katrine Petersen
Til Østerbroskolens Royal Side Run fik August og Noah på 7 år en lille generalprøve, inden det om få dage går løs med ægte royalt islæt.

NYKØBING: En af de yngste skolelever har en voksen i hånden. De er på vej ned til det område på Østerbroskolen, hvor de lige straks skal løbe fra. Hun spørger, om hendes mor også kommer?

Det ved den voksne ikke. Mange er jo på arbejde, svarer hun, idet flere børn stimler sammen nede ved målområdet. En rute på 800 meter omkring skolen er markeret og pyntet med flag fra Royal Run. Der er vandpost, og for hver runde får de små et kryds på hånden.


Artiklen fortsætter efter annoncen
Jeg tror, det bliver en fest, og vi får trætte børn hjem, siger Sanne Lediges, der her giver anerkendende håndtegn til sønnen August på Østerbroskolens Side Run. En lille generalprøve på Royal Run, som hele familien er tilmeldt på mandag. Foto: Anne Katrine Petersen

En lille håndfuld forældre er dukket op til Østerbrokolens Royal Side Run. De har travlt med at tage billeder og heppe på de små løbere. En af dem er Sanne Lediges, der er mor til tvillingerne Noah og August på 7 år.

- Børnene er helt med på Royal Run. De er meldt til one mile på mandag og ville gerne have haft deres bluser på, siger hun og konstaterer, at det kunne de måske også godt. Andre havde fået lov.

Mange mennesker

I dag får de lov at løbe, men når det for alvor går løs på mandag, er det en gåtur med farmor, de to drenge er forberedt på. For Sanne Lediges har svært ved at vurdere, om det overhovedet bliver til at løbe med så mange mennesker i gaderne.

Selv skal hun også ud at løbe fem kilometer. Det er ikke hendes første løb. Men de store forberedelser er det ikke blevet til.

- Jeg er ikke i form, men jeg er stædig, så jeg skal nok klare det: Men for os handler det mere om at være sammen som familie og heppe på hinanden. Vi glæder os helt vildt, understreger hun.

Alt imens vi taler, er hendes ene søn allerede i gang med tredje runde. For hver tur får drengene og deres mor lige stødt knoerne mod hinanden i et anerkendende håndtegn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løb er en leg

Løb er en leg i den alder. og børnene er med på, hvad der skal ske om ganske få dage. Det fortæller Sanne Lediges, men også Østerbroskolens pædagog Martin Frandsen.

- De er super positive omkring det og har virkelig glædet sig til det. I nogle af klasserne har de talt om det her med de kongelige, og de synes, det er lidt sejt, siger han.

De er super positive omkring det og har virkelig glædet sig til det.

Martin Frandsen, pædagøg på Østerbroskolen

De første par runder er gået med fuld fart, men nu er gassen gået lidt af de små. På mandag er der endnu en løbe eller måske bliver det en gå-leg.

Martin Frandsen er pædagog i 0. klasse, som sammen med 1. og 2. klasse løb de første ture. Foto: Anne Katrine Petersen
  • Løb på fortorvet, pas på hinanden og hav det sjovt, lød formaningerne fra en af Østerbroskolens medarbejdere, inden han sendte børnene afsted på løbetur omkring skolen. Foto: Anne Katrine Petersen
  • Jeg tror, det bliver en fest, og vi får trætte børn hjem, siger Sanne Lediges, der her giver anerkendende håndtegn til sønnen August på Østerbroskolens Side Run. En lille generalprøve på Royal Run, som hele familien er tilmeldt på mandag. Foto: Anne Katrine Petersen
  • Martin Frandsen er pædagog i 0. klasse, som sammen med 1. og 2. klasse løb de første ture. Foto: Anne Katrine Petersen
Annonce
Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

112

Tævede løs med glasflasker og spark i hovedet: Nu er teenagere dømt

Annonce
Annonce
112

Tævede løs med glasflasker og spark i hovedet: Nu er teenagere dømt

Lokal nyt

Simon fik varmen i toget - nu skylder han DSB 400.000 kroner

Erhverv

Medie: Calle-firmaer har snydt for flere millioner

Guldborgsund

Begejstrede anmeldere: Masser af stjerner til revyen

112

18-årig gik amok: Trampede på hund

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

112

Voldtægtsanklaget rumænsk mand har ingen forklaring på DNA-spor

112

Medie: Illegale håndværkere skyld i Novo-brand

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Annonce
Annonce
Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Lolland

Heidi slår dørene op til ny butik

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld