Fugleinfluenza har givet lidt mere pres på i højtiden end normalt hos de lokale fjerkræslagterier.
Mortensaften og julen er højsæson for and og gås på middagsbordet, og det mærker man hos fjerkræ- og vildtslagterierne ved Tingsted og Dannemare, hvor der er bliver slagtet på højtryk for både private og erhverv.
Samtidig er der fundet fugleinfluenza i vilde fugle flere steder i Danmark, herunder i troldænder på Møn. Det betød, at Naturerhvervsstyrelsen mandag meldte ud, at fritgående høns nu skal holdes indendørs, mens ænder og gæs fortsat kan holdes ude.
Men frygten for at besætningen skulle blive ramt, og dermed være tvunget til at aflive den, har dog givet anledning til et par ekstra opkald til slagteriet i Dannemare.
- Vi har da haft nogle stykker, der vil have fremskyndet slagtningen, og vi gør da også, hvad vi kan. Man har i forvejen booket slagtningerne her op til jul, så det er ikke det store vi kan gøre. Der er trods alt kun stadig 24 timer i døgnet at tage af, fortæller Gitte Christiansen fra Dannemare Fjerkræ- og Vildtslagteri.
På Falstersiden er der udover den sædvanlige sæsontravlhed ikke noget særligt pres på grund af fulgeinfluenzaen.
- Det lader til at folk er mindre hysteriske end første gang. Jeg synes det går stille og roligt, og vi tager det vi kan nå. De store flokke kan man ikke bare holde lukket inde indtil de skal slagtes. Så kan man i hvert fald ikke længere kalde det dyrevelfærd, fortæller Peder Hansen fra Tingsted Vildt- og Fjerkræslagteri.