Danmarksmesterskab har sat gang i salget af oldnordisk-rugbrød
MARIBO Siden bagermester Marc Pabst i sidste uge vandt prisen for Danmarks bedste rugbrød, er der kommet særdeles godt gang i salget af "oldnordisk", som det prisvindende rugbrød hedder.
- Vi sælger omkring 100 oldnordiske brød om dagen, og i lørdags solgte vi de 100 brød på ganske få timer, fortæller bagermesteren, der tidligere solgte mellem 10 og 20 om dagen.
Onsdag blev han hyldet af produktudvikler Erik Olsen fra Valsemøllen og John Jønsson, der er formand for brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark. De var forbi bageriet med en guldplakette som et synligt tegn på sejren i den store konkurrence.
Idéen til brødet fik Marc Pabst fra en kunde i butikken.
- Jeg blev spurgt, om jeg ikke ville lave et brød med tranebær. Kunden foreslog, at jeg bare kunne bruge softkernebrødet, men jeg mente, at skulle det prøves, så skulle det gøres ordentligt, fortæller Marc Pabst.
Allerede sidste år havde han brødet med til den store konkurrence i København, hvor det blev placeret som nummer 11. Efterfølgende talte han med Erik Olsen om, hvordan man kunne gøre brødet bedre, og den finpudsede udgave gik altså lige i dommernes smagsløg.
For den lokale bagermester, der sidste år fik guld for bedste madbrød, var det stort at vinde i år.
- Madbrødet var ikke så stor en kategori, og folk kan bedre forstå det at vinde for bedste rugbrød, forklarer han. Omkring 100 rugbrød var med i konkurrencen.
Arbejdet med næste års brød er allerede i gang, for konkurrencen handler ikke om at finde på nye brød, men blot om at skabe nogle brød og kager, som er helt i top.