Annonce
Lolland

Far til fire indtager Vin&Brød

Jacob Heiberg er ny bestyrer af Café Vin&Brød på torvet. Han vil fortsætte caféens udvikling med fokus på vin, mad med lokale råvarer og godt brød. - Selvfølgelig skifter vi menukort efter sæsonen. Men der skal være en grundstamme af retter, som Café Vin&Brød skal kendetegnes ved... som coq au rieslingen, siger han om den populære ret med kylling. Foto: Claus Hansen

Ny leder: - Jeg har hørt rigtig meget godt om stedet fra familie og venner, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg kunne se mig selv her.

MARIBO Café Vin&Brød på torvet fik en lettere kaotisk start. Lørdag 7. marts åbnede den nye café og brødudsalg, og blot få dage efter lukkede Danmark totalt ned. Efter nedlukningen kom sommerinvasionen af danske turister, så personalet i den nye café lå vandret.

Nu er der kommet mere ro på, og det er tid til, at caféen finder sine ben at stå på. Derfor har indehaver Ebbe Frahm været ude med fiskestangen og fanget en ny bestyrer. Han hedder Jacob Heiberg, er 46 år, fra Sakskøbing og far til fire.

Jacob Heiberg kommer fra et job hos spiritus- og vingiganten Pernod, men før det var han 17 år i restaurationsbranchen. Han er udlært som tjener og kok fra Skovridergården i Nakskov.

- Det var en sindssygt god tid, hvor jeg blev oplært i faget fra bunden af, siger Jacob Heiberg.

Efter Skovridergården var han vidt omkring. Han havde Nøddekjær Kro lidt udenfor Nakskov, var på Lalandia med ansvaret for restauranter og konferencer og hos Max i Lysemose.

- På et tidspunkt kunne jeg godt tænke mig at komme over i en anden boldgade, og jeg har altid interesseret mig for vin og spiritus. Så var der pludselig en stilling, fortæller Jacob Heiberg, der frem til 2016 arbejdede med det toldfri salg i Pernods London-afdeling.

De sidste tre år var han brand development manager hos Pernod. Jobbet var spændende, men betød årligt 110 dage væk fra familien. Og med tre hjemmeboende børn i alderen 11 år, 10 år og halvandet år, trak hjemmet i Sakskøbing mere og mere.

- Da jeg fik tilbuddet af Ebbe, kunne jeg mærke, at det var tid. Jeg satte mig og lavede plusser og minusser. Jeg var sindssygt glad for mit job hos Pernod. Men da jeg plantede billedet af min kone og børn ved siden af, var jeg ikke i tvivl. Der var noget, der ramte meget dybt. Jeg har ikke lyst til at være så meget væk, siger han rørt.

Nu får familien mere tid, og samtidig sætter Jacob Heiberg sig i chefstolen i et nyt eventyr.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Det team, der er her, er vellidte, begavede og kan deres kram. Jeg kan ikke ønske mig meget bedre end at have dem som baggrund, siger han, der er klar til at gå i gang.

- Min første prioritet er at få lært alle tjenerne op i at køre en rigtig god, høflig og effektiv service, så vi nedbringer ventetiden og giver folk en god oplevelse, fra de kommer ind, og til de går igen.

Jacob Heiberg vil også selv være at finde i Café Vin&Brød. Han har baggrund som tjener og kok. Foto: Claus Hansen
Jacob Heiberg er glad for, at cafeen har fokus på lokale produkter som Solaris'en fra Østergaard Vin i Stokkemarke. Nu skal der mere gang i vinkælderen med hyggelige tilbud og arrangementer. Foto: Claus Hansen
  • Jacob Heiberg er ny bestyrer af Café Vin&Brød på torvet. Han vil fortsætte caféens udvikling med fokus på vin, mad med lokale råvarer og godt brød. - Selvfølgelig skifter vi menukort efter sæsonen. Men der skal være en grundstamme af retter, som Café Vin&Brød skal kendetegnes ved... som coq au rieslingen, siger han om den populære ret med kylling. Foto: Claus Hansen
  • Jacob Heiberg vil også selv være at finde i Café Vin&Brød. Han har baggrund som tjener og kok. Foto: Claus Hansen
  • Jacob Heiberg er glad for, at cafeen har fokus på lokale produkter som Solaris'en fra Østergaard Vin i Stokkemarke. Nu skal der mere gang i vinkælderen med hyggelige tilbud og arrangementer. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Annonce
Annonce
Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Nykøbing

Slap A' for en fest: - Det var én stor overraskelse

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Trafik

Var totalt spærret: Gaffeltruck væltet på motorvejen

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Femern

Den første er færdig: Vigtigt skridt i kæmpe-byggeri

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Dølle

Masser af kontroller på vejene ved Dølle: Her er politiets status

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen

Indland

Notat afslører stor forskel på adgang til behandling med ny kræftmedicin

Annonce
Annonce
Lolland

Kritik af Lollands skolevæsen: Kommunen ser med stor alvor på det

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Dølle

12 Dølle-gæster måtte have hjælp: Fire bragt til sygehuset

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Lolland

Så er foråret skudt i gang