Annonce
Lolland

Fejøpar vil fremstille ravioli

De små firkantede puder af pastadej fylder Diego Principato eksempelvis med ricotta og spinat eller portobellosvampe. Foto: Privatfoto

Får hjælp fra Landdistriktspuljen til småøer til fremstilling af ravioli

Beløbet kommer fra Landdistriktspuljen til småøer, der vil støtte danske Katharina Fredslund og italienske Diego Principato, der med firmanavnet Pasta Principato vil producere ravioli af høj kvalitet.

Håndværket og lokale råvarer er i centrum, og heldige på Fejø har allerede kunnet købe og smage den delikate kvalitetspasta. Der er tale om frisk ravioli, der fryses ned og sælges frossen.

- Vi har brugt meget lang tid på at lave en forretningsplan og er rigtig glade for at have fået lånet, fortæller Katharina Fredslund.

De 401.000 kroner skal blandt andet bruges til at shine et eksisterende, stort industrikøkken på Herredsvej op, som Pasta Principato lejer sig ind i de første fem år, er det aftalt.

Køkkenet kræver istandsætning og certificering, inden produktionen kan iværksættes. Derudover skal et produktionslokale sættes i stand, der skal indkøbes og installeres maskiner og køkkenudstyr, ansøges om de nødvendige godkendelser samt foretages produktudvikling og marketing-aktiviteter.

Målet er, at det bliver muligt at fremstille, pakke og distribuere frisk ravioli på frost fra Fejø.

- Det er Diego, der laver ravioliene, og de store maskiner kræver plads, indskyder Katharina Fredslund.

De små firkantede puder af pastadej fylder Diego Principato eksempelvis med ricotta og spinat. En anden variant er med portobellosvampe fra Tvedemose og ricotta fra La Treccia, der er et lille mejeri i Rødovre.

Katharina Fredslund: - Melet, der er i topkvalitet, og som vi bruger til dejen, får vi fra Lammehave Økologi i Horbelev på Falster, for vores ønske er, at råvarerne er økologiske, lokalproducerede og socialøkonomiske. Altså at virksomhederne skaber arbejdspladser for udsatte grupper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rustikt, fyldigt hvedemel

- De dyrker selv kornet, høster det selv og kværner det selv på stenkværn, og det giver en rustik, fyldig hvedemel og tilføjer en helt særlig kvalitet til vores pasta.

Pasta Principato forventer at kunne sælge ravioli fra 1. januar 2019:

- I første omgang til restauranter og Sakskøbing Madhus? butik. Senere skal den økologiske ravioli også ud til delikatesseforretninger, og der bliver et direkte salg til kunderne fra Café Dybvig, fortæller Katharina Fredslund.

  • De små firkantede puder af pastadej fylder Diego Principato eksempelvis med ricotta og spinat eller portobellosvampe. Foto: Privatfoto
Annonce
Lolland

3.900 besøgte Whitsun: Nu er regnskabet gjort op

Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Får kæmpebeløb til særlig have: - Jeg troede dårligt mine egne øjne

Lolland

3.900 besøgte Whitsun: Nu er regnskabet gjort op

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Guldborgsund

Usikkerhed om omdiskuteret præstegård: Køber er sprunget fra

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Guldborgsund

Lokale projekter får millioner fra fond: - Vi er meget glade og beærede

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde

Indland

Danmark skal gøre kræftkampen kunstigt intelligent

Lokal nyt

Ny aftale sikrer over to milliarder kroner mere til sundhed

112

Brand i Næstved sender ikke længere røg ind over beboelsesområde

Vejret

Nu er sommeren her: Så varmt bliver det på LF

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Guldborgsund

Frank fra Kastaniegaarden til topmøde

Annonce
Annonce
Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til

Guldborgsund

Simon Hansen ser tabte forældre

Guldborgsund

Nyt samarbejde? Kan ikke sige så meget konkret endnu

Sport

Nye tørre tæsk til chanceløse Nykøbing FC

Maribo

Karen Margrethe druknede i vandmasserne

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem