Får hjælp fra Landdistriktspuljen til småøer til fremstilling af ravioli
Beløbet kommer fra Landdistriktspuljen til småøer, der vil støtte danske Katharina Fredslund og italienske Diego Principato, der med firmanavnet Pasta Principato vil producere ravioli af høj kvalitet.
Håndværket og lokale råvarer er i centrum, og heldige på Fejø har allerede kunnet købe og smage den delikate kvalitetspasta. Der er tale om frisk ravioli, der fryses ned og sælges frossen.
- Vi har brugt meget lang tid på at lave en forretningsplan og er rigtig glade for at have fået lånet, fortæller Katharina Fredslund.
De 401.000 kroner skal blandt andet bruges til at shine et eksisterende, stort industrikøkken på Herredsvej op, som Pasta Principato lejer sig ind i de første fem år, er det aftalt.
Køkkenet kræver istandsætning og certificering, inden produktionen kan iværksættes. Derudover skal et produktionslokale sættes i stand, der skal indkøbes og installeres maskiner og køkkenudstyr, ansøges om de nødvendige godkendelser samt foretages produktudvikling og marketing-aktiviteter.
Målet er, at det bliver muligt at fremstille, pakke og distribuere frisk ravioli på frost fra Fejø.
- Det er Diego, der laver ravioliene, og de store maskiner kræver plads, indskyder Katharina Fredslund.
De små firkantede puder af pastadej fylder Diego Principato eksempelvis med ricotta og spinat. En anden variant er med portobellosvampe fra Tvedemose og ricotta fra La Treccia, der er et lille mejeri i Rødovre.
Katharina Fredslund: - Melet, der er i topkvalitet, og som vi bruger til dejen, får vi fra Lammehave Økologi i Horbelev på Falster, for vores ønske er, at råvarerne er økologiske, lokalproducerede og socialøkonomiske. Altså at virksomhederne skaber arbejdspladser for udsatte grupper.
Rustikt, fyldigt hvedemel
- De dyrker selv kornet, høster det selv og kværner det selv på stenkværn, og det giver en rustik, fyldig hvedemel og tilføjer en helt særlig kvalitet til vores pasta.
Pasta Principato forventer at kunne sælge ravioli fra 1. januar 2019:
- I første omgang til restauranter og Sakskøbing Madhus? butik. Senere skal den økologiske ravioli også ud til delikatesseforretninger, og der bliver et direkte salg til kunderne fra Café Dybvig, fortæller Katharina Fredslund.