Annonce
Lolland

KØ TIL KRISECENTER FOR MÆND

Jesper Berring Poulsen (til venstre) og Daniel Volmer Jensen står bag Mandekrisecenter Lolland, der desværre går godt. Så centret har udvidet med yderligere tre pladser på hemmelig adresse. Foto: Privat
Behovet for hjælp til mænd i voldsramte relationer er stadigt stigende, mærkes det lokalt

NAKSKOV: Et voksende behov for ambulant rådgivning, psykolog- og terapeuthjælp, og ikke mindst for midlertidige boliger til kriseramte mænd, har fået Mandekrisecenter Lolland til at udvide med ekstra faciliteter.

I snart tre år har Jesper Berring-Poulsen og Daniel Volmer Jensen drevet Mandekrisecenter Lolland i en velholdt ejendom med fire lejligheder, omgivet af en stor, indhegnet have på Hoskiærsvej i Nakskov. Men med syv medarbejdere og en venteliste af kriseramte mænd, der har brug for midlertidig bolig, har de nu valgt at udvide det nuværende krisecenter med yderligere tre lejligheder, mødefaciliteter, fællesarealer og terapirum på en anden adresse i umiddelbar nærhed.

Adressen er en såkaldt "sikret adresse" og offentliggøres ikke, oplyser Daniel Volmer Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor søgning

- Fra vi startede for snart tre år siden og til nu, har vi oplevet, at behovet for hjælp til mænd i voldsramte relationer er stadigt stigende, fortæller Jesper Berring-Poulsen og fortsætter:

- Alene den seneste måned har vi fået i omegnen af 30 henvendelser til vores ambulante rådgivning, og det er vel at mærke mænd fra hele landet og mange samfundsgrupper, der kontakter os.

Selv med den ekstra kapacitet, som de nye faciliteter medfører, er der fuldt hus på krisecenteret, og der står allerede på åbningsdagen mænd klar til at flytte ind i de nye lejligheder.

Ifølge Daniel Volmer Jensen er der flere årsager til, at Mandekrisecenter Lolland oplever et stigende behov for hjælp til mænd:

- Først og fremmest er der en positiv tendens i, at flere og flere fra omgangskredsene til kriseramte mænd kontakter os for at høre, hvordan de kan hjælpe deres ven eller familiemedlem. Samtidig er vold mod mænd så småt ved at blive aftabuiseret og forbindes ikke længere med svaghed i helt samme grad, som det har været tilfældet i mange, mange år.

- Og så håber vi da også, at årsagen til, at vi bliver kontaktet i så høj grad, er, at kendskabet til Mandekrisecenter Lolland er stigende - både i befolkningen og hos de myndigheder og organisationer, som ellers møder de voldsramte mænd, siger Daniel Volmer Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjemligt touch

Daniel Volmer Jensen og Jesper Berring-Poulsen har brugt et par måneder på restaurering og istandsættelse af den nye ejendom, og de fortæller, at de har gjort sig umage med at forsøge at skabe trygge rammer for de kriseramte mænd, der flytter ind eller kommer for ambulant hjælp.

Der er et helt nyt køkken, og en dagligstue med spil, lidt nips og billeder på væggene. En del er købt i den lokale genbrugsbutik, fordi de mener, at det skaber en mere hjemlig atmosfære.

Mandekrisecenter Lolland arbejder for at hjælpe de mænd, der har brug for hjælp til at komme ud af livskriser, hvad enten det er fysisk eller psykisk vold i parforholdet, stalking, misbrug, spilafhængighed eller andet skadende.

Beboerne på et krisecenter bor der i gennemsnit tre måneder, men nogen er inde og ude på få dage efter at have fået hjælp, mens andre er der i længere tid. Det er mandens seneste bopælskommune, som skal finansiere opholdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også for mænd med børn

- Vi modtager også mænd med børn, og der er mænd beklageligvis dårligere stillet end kvinder, der søger på krisecenter.  Voldsramte kinder har deres egen paragraf i serviceloven, paragraf 109, mens mænd er omfattet af paragraf 110 med et herbergstilbud, så mænd bliver skoldet i lovgivningen, siger Daniel Volmer Jensen.

- Og fordi vi også tager imod børn, er Mandekrisecenter Lolland ikke åbent for brugere med et aktivt stof- eller alkoholforbrug eller med ubehandlede diagnoser, tilføjer han.


Mandekrisecenter Lollands målgruppe

  • Målgruppen indeholder blandt andre mænd, der har været udsat for vold i nære relationer. Det kan også være mænd, der, som følge af parbrud, skilsmisse, eller andre tilstødende sociale problemer, ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig for eksempel på grund af en særlig svær social situation eller på grund af forfølgelse eller vold, og som har behov for botilbud og for tilbud om støtte til at bearbejde volden, samt aktiverende støtte, omsorg og efterfølgende hjælp. Har du brug for hjælp, så kontakt Mandekrisecenter Lolland på 4079 2019 eller kontakt@mandekrisecenterlolland.dk
Mandekrisecenter Lolland  • Nak Jesper og Daniel
    Jesper Berring Poulsen (til venstre) og Daniel Volmer Jensen står bag Mandekrisecenter Lolland, der desværre går godt. Så centret har udvidet med yderligere tre pladser på hemmelig adresse. Foto: Privat
Annonce
Lolland

Sultne geder lever stadig ved nedlagt godsbane: - Det gør mig vred og ked af det

112

Brandfolk på sjælden redningsopgave på loft

Annonce
Annonce
112

Jesper ydede straks førstehjælp efter alvorlig færdselsulykke: Nu hyldes han for sit heltemod

Lolland

Sultne geder lever stadig ved nedlagt godsbane: - Det gør mig vred og ked af det

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

112

Truede unge mænd på livet, men 23-årig var ikke færdig med at bryde loven

112

Dagens dyreste færgebillet: Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Erhverv

1044 skinner på vej: Kæmpe anlægsprojekt går ind i ny fase

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

Lokal nyt

Politikere tøver med at skrotte mammografibus

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger

Erhverv

Ny overenskomst: Mindst 4.400 kroner mere i løn til sygeplejersker

Annonce
Annonce
112

Brandfolk på sjælden redningsopgave på loft

Erhverv

Læger og jordemødre kan se frem til lønhop med ny overenskomst

Erhverv

Aftale om overenskomst på sundhedsområdet er i hus

Indland

Nyt gebyr truer forskning for svage patientgrupper

112

Blev de tabt eller anbragt bevidst? Flere biler påkørte store sten på Lolland

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed