Annonce
Lolland

Masser af potentiale i Danmark

Gæster er kommet fra nær og fjern, når Frederiksdal og Restaurant Gonzalez Feilberg har inviteret til grill. Foto: Ingrid Riis

Corona-krisen har lært Harald Krabbe, at Frederiksdal stadig kan udvikles lokalt.

FREDERIKSDAL Nærmest fra den ene dag til den anden gik eksporten for Frederiksdal Kirsebærvin i stå.

Corona-krisen lukkede verden og satte en stopper for salget af den lollandske vin i fjerne egne.

Pludselig måtte godsejer og medindehaver Harald Krabbe tænke i nye baner.

- Jeg har helt fra begyndelsen tænkt, at vi skulle ud i verden så hurtigt som muligt. Sommeren har dog vist os, at der stadig er potentiale i Danmark.

Gæsterne er i stort tal kommet til det yderste Vestlolland for at besøge vingården med speciale i kirsebær. Tre lørdage i sommerferien er der blevet tændt op i grillen, og i lørdags blev det sidste grillarrangement afviklet. Endnu engang med masser af gæster.

- På grund af sommerens mange danske gæster har vi præsteret at holde budgettet, og gårdbutikken har simpelthen været en kæmpe succes, fortæller Harald Krabbe.

Han oplever, at mange danskere slet ikke er klar over, hvad Frederiksdal Kirsebærvin har at byde på.

- Når de besøger os, er det en ny gastronomisk brik, der falder på plads i deres hoveder. Pludselig ser de alle de forskellige spændende muligheder, der er med vores produkter.

Med grillarrangementet viser Frederiksdal ikke bare sin egen produktion frem, men slår et slag for mange af de lækre lokale råvarer, som landsdelen kan byde på. Idéen blev født af en barbecue-marinade, som Jim Feilberg fra Restaurant Gonzalez Feilberg har kreeret, og restauranten har også stået for maden ved de tre arrangementer.

Bag grillen har den lokale grillmaster Lars Wassileffsky styret bøffer, pølser og spareribs. Han er glad for den lokale marinade.

- Den giver ikke så meget sødme, fordi der næsten ikke er tilsat sukker i forhold til almindelig sauce, forklarer han.

Til gengæld skal man være mådeholden med marinaden.

- Kødet skal kun have en lille smule marinade for at give smag, så selv et lille glas marinade holder længe, forklarer Lars Wassileffsky.

Samarbejdet med restauranten i Nakskov glæder Harald Krabbe, men også det faktum, at gæsterne med et besøg på Frederiksdal oplever mad og drikke på en anden måde.

- Her er en nærhed til naturen, og vi formidler gerne, hvorfor vores produkter smager godt. Samtidig kan gæsterne følge processen fra plantagen til vinen i glasset, forklarer Harald Krabbe.

Grillmaster Lars Wassileffsky har tre lørdage i sommerferien stået bag grillen på Frederiksdal. Lækkerierne er blevet marineret med Cherry Que skabt på godsets kirsebær af Restaurant Gonzalez Feilberg fra Nakskov. Foto: Ingrid Riis
Godsejer Harald Krabbe glæder sig over, at besøgstallet på vineriet er steget markant denne sommer. Mange danske gæster har opdaget Frederiksdal Kirsebærvin. Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
  • Gæster er kommet fra nær og fjern, når Frederiksdal og Restaurant Gonzalez Feilberg har inviteret til grill. Foto: Ingrid Riis
  • Grillmaster Lars Wassileffsky har tre lørdage i sommerferien stået bag grillen på Frederiksdal. Lækkerierne er blevet marineret med Cherry Que skabt på godsets kirsebær af Restaurant Gonzalez Feilberg fra Nakskov. Foto: Ingrid Riis
  • Godsejer Harald Krabbe glæder sig over, at besøgstallet på vineriet er steget markant denne sommer. Mange danske gæster har opdaget Frederiksdal Kirsebærvin. Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
  • Ingrid Riis
    Foto: Ingrid Riis
Annonce
Lolland

Så er foråret skudt i gang

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Legendarisk kromutter: - Jeg har absolut ingen planer om at stoppe

Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Dølle

Galningen fra Give har en Dølle-brandert på ønskelisten

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Guldborgsund

Musiker og komponist Peter Abrahamsen er død

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen

Indland

Notat afslører stor forskel på adgang til behandling med ny kræftmedicin

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Dølle

Anemone havde styr på fars prutter: Tyven var Preben Pølsesnak

Lolland

Så er foråret skudt i gang

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk

Annonce
Annonce
Dølle

Regn skabte smat på pladsen - men nu skinner solen igen

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Timelang kø: Nu har Dølle truffet en beslutning

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Næsten historisk: - En af de dage med allerflest i teltet

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget