De to japanere bag restauranten Tomiya vil gerne lære folk at spise sushi på den rigtige måde.
Sushi-restauranten Tomiya i Østergade 35 åbner fremover kl. 11.
Indehaverne Vang og Tang indfører i den forbindelse frokosttilbud for dem, der vil have et sundt
og anderledes take away alternativ til pizzaen og smørrebrødet.
Men de to japanere håber også, at flere vil blive i den lille restaurant, der har åbent til kl. 21, og spise der.
- Så kan vi vise, hvordan man får den bedste oplevelse med sushi, opfordrer Vang.
Sushi betyder "marinerede ris" og er derfor ikke som mange tror hovedsagelig rå fisk. Ved fremstillingen af sushi bruger man således både marineret, kogt og frosset fisk. I Danmark fryses fisken ned til minus 25 grader for at sikre mod parasitter og baciller.
Det er meget vigtigt, at risene er behandlet på den rigtige måde, og en sushi kok står i lære i fire år.
Folk kender især
de tangbeklædte makiruller og risbollen med en stribe fisk hen over (nigiri).
Vang fortæller, at mange danskere ikke ved, hvordan de skal nyde den japanske spise.
Det japanske køkken går meget op i de rene råvarer, og fremhævelsen af smagen i disse er vigtig.
- Mange danskere tager wasabien direkte på sushi-stykket. Men man skal blande den op i soyasaucen, forklarer han.
Også den medfølgende ingefær har danskerne
svært ved at bruge, så den smager godt.
- Ingefær spiser man til fede fisk, som laksen, mens den mere magre fisk, som den dyre kingfish, ikke behøver ingefær som supplement, uddyber Vang.