cookie-og-privatlivspolitik

Maribo

Midt på Lolland finder man byen Maribo. I byen bor der 6.003 mennesker (2012), mens der i hele kommunen er 45.492 (2012)Byen er blandt andet kendt for sit vartegn: den gamle klosterkirke, Maribo Domkirke. Det er også fødebyen for digterpræsten Kaj Munk. Ved domkirken kan man finde ruiner af Skt. Birgitta klostret fra 1416. Andre nævneværdige bygningsværker såsom Skt. Birgitta kirken, Kapellangården og Maribo Rådhus, er med til at gøre Maribo en spændende destination for mange danskere.

Maribo er en af kun få købstæder i Danmark, der ligger inde i landet – uden direkte sejlforbindelser til farvande og have.
I dag er der ikke meget industri i Maribo, hvilket kan ses i bybilledet. I den sydlige del af centrum kan man finde en række gamle bykvarterer, med små gader og stræder. Maribo har også flere museer at byde på, blandt andet Maribo Frilandsmuseum og Stiftsmuseet Maribo.

Maribo’s historie
Maribo opstod da Maribo Kloster blev opført i landsbyen Skimminge i 1416. 72 år senere udstedte klosteret en stadsret med regler for byens handelsliv. I 1803, da oprettelsen af Lolland-Falster Stift var en realitet, blev Maribo stiftsby og bispesæde. Byen levede i starten af handel, blandt andet via Bandholm. I 1896 blev der oprettet en sukkerfabrik i Maribo, der sammen med produktionen af jernbanemateriel, skabte jobs og højere velstand til indbyggerne.
Frem til 1970 var Maribo administrativt centrum for Maribo Amt, med uddannelsessteder og kulturelle institutioner.

Nyheder fra Maribo og omegn - http://folketidende.dk/lolland
På vores hjemmeside kan du finde friske nyheder fra Maribo og resten af regionen, inden for følgende kategorier: Sport, lokal nyt, business, politik, 112, kultur og femern.

Vi har også billedserier fra lokale arrangementer på vores side, og vi har for nyligt tilføjet en ny videosektion, der bringer dig levende billeder fra både ind- og udland, og naturligvis også ved lokale arrangementer.


ANNONCE