Annonce
Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Herlighedsværdien af de idylliske landejendomme (som dog også omfatter en ruin, red.) vil blive ødelagt, mener beoerne på Stålmosen. Foto: Marianne Knudsen
Vil rejse erstatningskrav for tab af ejendomsværdi, hvis deres nu blinde vej bliver sti til Dodekalitten.

KRAGENÆS: "Idéoplæg til Parkeringsplads og turisme ved Toldmestervej, Kragenæs" har været i offentlig høring fra 6. februar til 5. marts 2024. Der er i høringsperioden indkommet 11 bemærkninger fra borgere og andre, hvoraf nogle er positive overfor at placere parkering med mere på arealet, mens nogle er imod ideen og primært imod placeringen.

Høringssvarene handler overordnet om de nye, mulige stiforbindelsers fordele og ulemper, mulighederne for at løse trafikudfordringerne i området og skabe bedre forhold for besøgende i området, ødelæggelse af naturen og oplevelsen af landskabet, samt bekymring for påvirkningen på de nærmeste berørte naboer i forhold til blandt andet støj, øget trafik og færdsel i området.

Politikere: Rigtig placering

De indkomne bemærkninger har ikke fået lokalpolitikerne til at ændre på den ønskede placering af p-pladsen med mere. Placeringen vurderes fortsat at være den rigtige, da området ligger uden for den fredede Ravnsby Bakke og i tilknytning til byen.

Men bemærkningerne vil blive vurderet og behandlet yderligere i den kommende lokalplanproces i forhold til for eksempel afgrænsning, stiforløb, naboforhold og landskabelige hensyn.

Specielt ejerne af husene og fritidshusene på den blinde vej Stålmosen, som nu - efter at stien langs Klinkeskov er droppet - skal lede turisterne fra den nye p-plads og op til Dodekalitten, er overraskede, kede af det og indignerede over oplægget, skriver de i deres fælles høringssvar.

De forbeholder sig ret til at rejse erstatningskrav mod Lolland Kommune for tab af ejendomsværdi, skriver de. for projektet vil få en stor indvirkning på og medføre en forandring af det liv, de lige nu lever på Stålmosen, forudser de.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvorfor bor vi på Ståmosen?

"Vi har alle sammen købt en ejendom på Stålmosen alene grundet beliggenheden, altså fritliggende landhuse med udsigt og flot natur i fredelige omgivelser, som er selve herlighedsværdien ved disse ejendomme.

Denne herlighedsværdi af deres idylliske landejendomme vil blive ødelagt ved at placere en stor parkeringsplads og stisystemer tæt op ad husene. Der vil blive tale om både store æstetiske og voldsomme støjmæssige gener. En parkeringsplads tæt på vil ødelægge naturoplevelsen, og der vil komme store gener fra den i form af støj fra motorer og klaprende bildøre.

Der vil blive tale om både store æstetiske og voldsomme støjmæssige gener. En parkeringsplads tæt på vil ødelægge naturoplevelsen, og der vil komme store gener fra den i form af støj fra motorer og klaprende bildøre.

Beboere

På stisystemerne vil der blive en konstant færdsel af turister på gåben frem og tilbage fra Dodekalitten, som vil kunne kigge direkte ind gennem husenes vinduer og ind i haverne, og der vil også være larm fra høj tale og larmende børn," skriver husejerne på Stålmosen blandt andet til kommunen.

De minder også om, at Lolland Kommune selv estimerer, at cirka 80.000 til 100.000 turister årligt vil benytte stisystemerne, og at de vil passere i en afstand på cirka tre meter fra husenes vinduer ud mod Stålmosen.

" Vi oplever det som en krænkelse af privatlivets fred," skriver beboerne blandt andet videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Som at have et fortov"

Om beboernes bekymring for, at folk kan kigge ind ad vinduerne, siger udvalgsformand Tine Vinther Clausen til Folketidende, at hun ikke kan se at det er anderledes, end hvis man andre steder går på et fortov og også kan kigge ind ad vinduerne i husene, man passerer.


Fra enden af den blinde vej Stålmosen skal en ny sti føre turisterne "vinkelret" ned på Glentehøjstien og op til Dodekalitten, der anes i midten af fotografiet. Foto: Marianne Knudsen
  • Nak Stålmosen Kragenæs 2 18
    Herlighedsværdien af de idylliske landejendomme (som dog også omfatter en ruin, red.) vil blive ødelagt, mener beoerne på Stålmosen. Foto: Marianne Knudsen
  • Nak Stålmosen Kragenæs 6 18
    Fra enden af den blinde vej Stålmosen skal en ny sti føre turisterne "vinkelret" ned på Glentehøjstien og op til Dodekalitten, der anes i midten af fotografiet. Foto: Marianne Knudsen
Annonce
112

Ung kvinde sigtet efter livsfarlig beslutning

Lolland

Strømafbrydelse var en fejl på kort

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Stort potentiale: Vil gøre anonym gågade til et sprudlende torv

112

128 taget i fartkontroller

Indland

Efter stort skænderi: Nu vender flere kendte kanaler tilbage til dit tv

Indland

Advokat kræver knap 600.000 i erstatning til bortført pige

Sport

Ekspertens hårde dom: Der er nul procents chance

Indland

Første skridt mod lavere moms? Skatteminister vil kigge på muligheden

Guldborgsund

Der kom 267 motorcykler: Uventet kæmpe-opbakning til konfirmation

NFH i DM-finalen

Radiokommentator gik amok over NFH's finaleplads: Hør klippet her

NFH i DM-finalen

Spændt formand inden håndbold-braget: - Det vil være det største

Sport

Lokalt brydehåb er usikker på karrieren efter misset OL

Indland

Regioner: Der er behov for 1,1 milliarder til hospitalsudstyr

Falster

Krølls kvaler fortsætter: Skal indlægges igen

112

Ung kvinde sigtet efter livsfarlig beslutning

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

nfh i DM-finalen

Guldfest i Guldboxen: Biletterne rives væk

Annonce
Annonce
112

Dramatik ved højlys dag: Fægtede med knive og hoppede ud ad vindue

112

Kirkerup-sagen: Advokat kræver over en halv million i erstatning

Politik

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik

Indland

Sender nødråb til minister: Levestederne forsvinder

Sport

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning