Annonce
Landbrug

Studerende hjælper med fødevarerne

37 studerende og ni virksomheder var mødt op til startskuddet på Food Days Sjælland i Katedralskolens festsal i Nykøbing Falster. Foto: Martin S Poulsen

Madspild og udvikling af sunde færdigretter på programmet for Food Days Sjælland.

Frysepizzaer og boller i karry på køl udgjorde for ikke så længe siden rygraden i danskernes forbrug af færdigretter. Men nu efterspørger forbrugerne sunde, velsmagende og klimavenlige færdigretter, der i mange tilfælde også gerne må være vegetariske.

Det er nye tider for fødevareproducenterne. Den stigende efterspørgsel efter færdigretter og fødevarer generelt, der lever op til den moderne forbrugers krav, har åbnet nye muligheder for producenterne. Men de små og mellemstore fødevareproducenter har ikke altid blik for at udnytte de nye muligheder bedst muligt. Studerende kan hjælpe virksomhederne med at udvikle og markedsføre nye produkter.

De studerende og virksomhederne netværkede fra starten gennem et par teambuildingsøvelser. Foto: Martin S Poulsen

Efterlyste idéer

Derfor skød rådgivningsvirksomheden Agro Business Park forleden i Nykøbing Falster Katedralskoles festsal sin fjerde Food Days Sjælland i gang. Her var 37 studerende og ni virksomheder med 10 konkrete businesscases mødt op for at komme hinanden nærmere til et kick off-event. Hver virksomhed holdt et oplæg, hvor virksomheden fortalte om lige præcis de udfordringer, den står med, og hvilke cases eller idéer, den gerne vil have de studerendes hjælp til at udvikle. Det giver de studerende praktisk erfaring, som de kan bruge videre i deres karriere.

- For de studerende er dagen også en oplagt mulighed for at få et nyt netværk. Det er selve meningen med det. Der er allerede en studerende, der er kommet op til mig og har fortalt, at hun nu havde fundet en praktikplads blandt virksomhederne, fortæller Heidi Høy Dyrholm, der er projektleder hos Agro Business Park.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sten fra kirsebær

De fleste af virksomhedernes problemstillinger handler om at reducere spild og skabe nye varer af det, der ellers ville være restprodukter fra produktionen.

En af virksomhederne, der var med på dagen, var Engvang Frugt på Stevns. Dens restprodukter kan blandt andet være sten og skræl fra kirsebær.

- Det er rigtig interessant for os, hvis noget af det, som man i dag bare smider ud, kan blive til noget nyt. Her tilfører de studerende en masse spændende idéer og innovation, som vi kan bruge til nye produkter, siger direktør Annelise Nielsen fra Engvang Frugt.

Udviklingen af en mere bæredygtig fødevareproduktion rummer ifølge Heidi Høy Dyrholm nogle interessante perspektiver for virksomheders udvikling.

- Der tales jo rigtig meget om, at vi skal passe på Jordens ressourcer. Det her er det konkrete arbejde, der kan være med til at løse det. Kan vi bruge nogle ressourcer, som i dag faktisk er skrald, og få det til at blive til noget nyt og anderledes, så gør vi noget godt for virksomhedens bundlinje og for vores klode, fortæller Heidi Høy Dyrholm.

De studerende skal nu ud i virksomhederne for de næste måneder at arbejde tæt sammen med dem om udviklingen af nye fødevareprodukter. Bedste case kåres til december.

  • 37 studerende og ni virksomheder var mødt op til startskuddet på Food Days Sjælland i Katedralskolens festsal i Nykøbing Falster. Foto: Martin S Poulsen
  • De studerende og virksomhederne netværkede fra starten gennem et par teambuildingsøvelser. Foto: Martin S Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier