cookie-og-privatlivspolitik
Flereaf studenterne endte traditionen tro dimissionsdagen med at få våde bukser. Og i år var det som om, der lige var skruet en lille smule op for festlighederne.
Flereaf studenterne endte traditionen tro dimissionsdagen med at få våde bukser. Og i år var det som om, der lige var skruet en lille smule op for festlighederne.
Foto: Lene Hansen

Lollands-Posten

Dimission og våde bukser

I sidste uge sagde de nybagte studenter farvel til Maribo Gymnasium.
03. juli 2018 kl. 09:38 Af Henrik Ekberg

Annonce

Det skete traditionen tro med blandt andet dimission, taler, udlevering af eksamensbeviser, køreture i lokalområdet i festligt udsmykkede hestevogne eller lastvogne - og den traditionelle tur til torvet, hvor nogle må en tur ind i strålerne fra Lollandspigens springvand.

I år endda med endnu mere vildskab end tidligere.

For første gang i 41 år var der også hf?ere blandt de glade unge mennesker, der forlod det lokale gymnasium.

- Jeg ved, at I hf?ere særligt i begyndelsen havde behov for at finde jer til rette og føle, at det også var jeres skole. Det er det, og I har beriget Maribo Gymnasium, fastslog rektor Michael Levy Bruus i sin dimissionstale.


Tag jer tid

Nu begynder så et nyt kapitel i tilværelsen for de nybagte.

- Jeg håber, at I vil forfølge jeres drømme, afprøve vilde ideer og springe ud på dybt vand. Undervejs skal I stoppe op og afsøge mulighederne på livets vej, sagde Michael Levy Bruus blandt andet ved dimissionen.

- Tag jer tid, skynd jer langsomt. Hold et sabbatår eller to. Jeres nysgerrighed på verden skal være glubsk.

- I stedet for at lade jer styre af de andre og af forventningspresset håber jeg, at I hele tiden vil huske på, at det er jer, der vælger i jeres liv.

- Men I skal love mig, at I aldrig mister nysgerrigheden.
 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce