cookie-og-privatlivspolitik
Nakskov Jagthornsblæsere, Karsten Jespersen (fra venstre), Mogens Kamper, Jens Langhoff, Carsten Madsen, Peder Knudsen og Flemming Frederiksen. I 2017 stod de for det praktiske i forbindelse med Danmarks Jægerforbunds mesterskab i jagthornsblæsning i Reventlowparken.
Nakskov Jagthornsblæsere, Karsten Jespersen (fra venstre), Mogens Kamper, Jens Langhoff, Carsten Madsen, Peder Knudsen og Flemming Frederiksen. I 2017 stod de for det praktiske i forbindelse med Danmarks Jægerforbunds mesterskab i jagthornsblæsning i Reventlowparken.
Foto: Privat

Extra Posten

Savner nye jagthorneblæsere

Nakskov Jagthornsblæsere, der tæller godt 20 medlemmer, søger nye blæsere, så gruppen kommer op på 35-40 medlemmer.
27. august 2018 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Nakskov Jagthornsblæsere søger nye medlemmer. Gruppen, hvis blæsere er i alderen fra 35-75 år, og tæller godt en snes, vil gerne op på 35-40 medlemmer.

- Man skal ikke kunne noder for at kunne blæse på jagthorn. Folk lærer først at blæse jagtsignaler, og derefter kommer kendskabet til noderne hen ad vejen. Noder er tørt stof, og nye jagthornsblæsere er derfor ikke altid interesseret i at starte med at lære dem, mener Jens Langhoff, formand for Nakskov Jagthornsblæsere.

- Vi øver os for at blæse jagtsignaler ved jagter i efteråret, men vi blæser også ved vildtmiddage og til fødselsdage, sølvbryllupper og bisættelser og i kirker. I februar skal vi således spille i Fejø Kirke, og hvert år blæser vi også på jagthorn for jagttegnselever på kurser i Nakskov og Maribo, siger Jens Langhoff.

Nakskov Jagthornsblæsere stod i 2017 for det praktiske i forbindelse med planlægningen og afviklingen af Danmarks Jægerforbunds forbundsmesterskaber i jagthornsblæsning i Reventlowparken. Men gruppen har ikke deltaget i jagthornsmesterskabet i år og søger nye medlemmer for at have et større potentiale til deltagelse i forbundsmesterskabet.

- Vi har øvelokale på Søllested Skole og øver 10-12 gange før nytår og det samme antal gange efter nytår. Om sommeren mødes vi gerne en gang månedligt til socialt samvær, der er en vigtig del af at være fælles om interessen for at blæse på jagthorn, mener Jens Langhoff.

- Vores instruktør er Jens Stål. Han er rigtig god til at lære fra sig. Når vi har øveaftener, møder vi klokken 19 og med en indlagt kaffepause slutter vi 21.30. Vi øver os i forskellige grupper efter niveau, og nye blæsere lærer altid at blæse lette stykker - til bronzemedalje - først og rykker efter niveau derefter op til stykker for sølvmedalje og slutteligt til guldmedalje, siger Jens Langhoff.

Ud af Nakskov Jagthornsblæseres medlemmer er tre kvinder, og to medlemmer har været med siden gruppens dannelse for over 30 år siden.

Interesserede, der har lyst til at lære at blæse på jagthorn og blive en del af fællesskabet i Nakskov Jagthornsblæsere, er velkommen til at kontakte Jens Langhoff, telefon 2222 8118.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce