cookie-og-privatlivspolitik
Søndag d. 16. september kommer Hanne Methling til Glentehøj ved Kragenæs og holder jættestuekoncerter.
Søndag d. 16. september kommer Hanne Methling til Glentehøj ved Kragenæs og holder jættestuekoncerter.
Foto: B-Joe Johansen

Extra Posten

Koncerter i Glentehøjens jættestue

Søndag 16. september er der koncerter i jættestuen på Glentehøj.
07. september 2018 kl. 14:01 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Hvad tænkte de på? Hvilke emner beskæftigede stenalderens mænd og kvinder for tusinder af år siden? De store stengrave - dysserne, langhøjene, jættestuerne - står her endnu og giver os måske en anelse. De pirrer nysgerrigheden og fantasien. Sangeren og sangskriveren Hanne Methling fra Korsør er gået på opdagelse i vores tidligste historie og har sat den på vers.

Sangene tager afsæt i de arkæologiske fund, forskernes fortolkninger og en god portion af Hanne Methlings fantasi og indlevelse. Det musikalske udtryk er nutidigt i folkemusik-genren med guitar som akkompagnement. Men for også at give et autentisk lyd-glimt af stenalderen præsenteres ben-fløjte og brummer samt to helt nye sange for rammetromme.

Der er to forskellige koncerter. Klokken 13 handler det om jægerstenalderen og klokken 15 om bondestenalderen. Hver koncert varer halvanden time, og imellem sangene fortælles om perioden.

Glentehøj er ikke nogen almindelig jættestue. Den har en af de største dæksten herhjemme på 25 tons. Dens størrelse gør kammerets bredde på hele tre meter mulig.

Der er kun plads til 20 tilhørere pr. koncert, så det er en god idé at tilmelde sig på forhånd på tlf.: 30 82 60 13. Pris og øvrig information kan findes på: www.hannemethling.dk/glentehoejKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce