cookie-og-privatlivspolitik
Det er stationsejerne Anders Jalkiewicz og Ghita Svan Hansen, der styrer begivenhederne i Redning Danmark i Toreby.
Det er stationsejerne Anders Jalkiewicz og Ghita Svan Hansen, der styrer begivenhederne i Redning Danmark i Toreby.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen

Redning Danmark godt fra start

I et år har det kendte redningsfirma i Toreby nu været en del af det nye landsdækkende netværk for vejhjælp, der tilbyder de samme opgaver.
10. september 2018 kl. 09:10 Af Manfred Sørensen

Annonce

Tilbage 10. februar 1992 startede Anders Jalkiewicz Sydhavsøernes Autohjælp i Grænge - altså for mere end 26 år siden. Det gjorde han blandt andet med en Ford Transit ...

Allerede året efter blev firmaet en del af Dansk Autohjælp-kæden, hvor Anders Jalkiewicz og co. så også rykkede til Torebyvej 16.

Under det navn kørte redningsfirmaet helt frem til 2012, hvor Dansk Autohjælp og SOS fusionerede og meget passende blev til SOS Dansk Autohjælp.

Kører man forbi på Torebyvej 16 kan man se, at det ikke længere tilfældet.

- Det kørte ikke længere, som vi ønskede, og sidste år var der så 75 procent af stationerne, der opsagde aftalen, blandt andet os, og i august 2017 startede vi så et nyt selskab og kæde, nemlig Redning Danmark, fortæller Anders Jalkiewicz, der er sationsleder sammen med Ghita Svan Hansen.

Redning Danmark tæller nu 22 hovedstationer og forskellige hjælpestationer landet over.

En af disse altså i Toreby, hvor det dermed efter de mange år er slut med den velkendte gule farve, der nu er udskiftet med rødt.

- Men selvom vi er blevet del af et nyt, landsdækkende netværk for vejhjælp, er stationen, ejerne og medarbejderne stadig de samme, oplyser Anders Jalkiewicz.

En nyt landsdækkende netværk for vejhjælp, nyt selskab og den nye farve til trods tilbyder og udfører Anders Jalkiewicz og co. de samme opgaver, som er aldeles omfattende: Traditionel vejhjælp, sværbjergning af lastbiler og blokvognskørsel, Unimok fritrækninger, bjærgning af landbrugsmaskiner, kørsel med følgebil, talevogn og TMA, dyreredning, træfældning og oprydning efter væltede træer på veje med mere.

- Vi har fra starten af vi blev Redning Danmark mødt en stor loyalitet og opbakning fra vores kundekreds, der er fulgt med os over og vil bruge os. Det er vi naturligvis meget taknemmelige over. Det gælder både indenfor private personvogne, vognmænd og ikke mindst landmænd, understreger Anders Jalkiewicz, der har 14-15 redningskøretøjer og beskæftiger seks fuldtids- og 11 deltidsmedarbejdere, som snart vil blive udvidet med ydeligere to ansættelser.


Også værksted for alle

Blandt medarbejderne er en mekaniker i eget værksted, hvor der udover egne reparationer også tilbydes og udføres almindeligt værkstedsarbejde for alle bilejere. Så bare kig forbi, lyder opfordringen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce