AaB overvinder Lyngby-føringsmål og vinder

Kampen var kedelig og krampagtig, men AaB fik 2-1-sejr over Lyngby og hentede tre vigtige point i Superligaen.

Det krævede et føringsmål fra Lyngbys gæster for AaB at komme i gang i fredagens Superliga-opgør, som efter en trist kamp endte med sejr til de nordjyske værter på 2-1.

Spillerne på begge hold løb lidt kramagtigt rundt på Energi Nord Arena og kunne hverken ramme hinanden eller skabe chancer.

Først da Lyngby-angriberen Bajram Fetai modtog bolden foran AaB's straffesparkfelt 10 minutter inde i anden halvleg og med et fladt, blødt spark slangede den forbi Karim Zaza i AaB-målet, kom der lidt gang i løjerne.

AaB-spillerne vågnede op for en stund og fik kort tid efter godt bakket op af de 11.329 tilskuere skabt en chance til Morten "Duncan" Rasmussen, der scorede usvigeligt sikkert med hovedet til 1-1.

Det var femte kamp i træk, angriberen scorede. Samme bedrift har han også formået for både AGF og Brøndby tidligere i karrieren.

Men ellers havde AaB ikke meget mere at skyde med, og efter nogle få minutters euforisk stemning oven på 1-0-målet, faldt spillet tilbage til det dårlige niveau fra første halvleg.

Her var scenen ellers sat til en god kamp for hjemmeholdet. Enten kunne AaB nemlig håbe på effekten af sæsonens tilskuerrekord eller effekten af, at Lyngby med et forsinket fly fra København kom både for sent og skævt ind i kampen.

Selv om de første fem minutter virkede lovende med flere chanceskabende fejl i Lyngby-forsvaret, udeblev begge dele, og det hele endte i en omgang afventende fodbold, hvor frygten for at lave fejl, var større end lysten til at spille offensivt.

Men med Thomas Augustinussens 2-1-mål i slutminutterne betyder alle analyserne ingenting for AaB, der om ikke andet leverede resultatet til en god fredag aften i Jomfru Ane Gade.

• Superliga: AaB - Lyngby Boldklub

Stort galleri: Elevernes imponerende Galla-ankomst

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer