Aalborg Håndbold knuser BSV og snupper finalebillet

BSV-spilleren Michael V. Knudsen og Aalborg Håndbolds Sander Sagosen havde nogle hårde kampe mod hinanden tirsdag aften. Foto: /ritzau/René Schütze

Aalborg Håndbold vandt den tredje semifinalekamp mod Bjerringbro-Silkeborg og er nu klar til finalen.

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) havde leveret nogle flotte resultater på udebane i denne sæson.

Men i den tredje semifinale ude mod Aalborg Håndbold blev BSV slået med 31-23.

Dermed er Aalborg Håndbold videre til DM-finalen, hvor Skjern venter.

BSV og Aalborg Håndbold havde vundet en kamp hver, og nordjyderne fik derfor fordel af hjemmebane i en tredje kamp om finalepladsen.

Det skyldes, at Aalborg Håndbold vandt grundspillet, og det skulle vise sig at blive en afgørende fordel med den massive opbakning fra hjemmepublikum.

- Vi fik en fantastisk opbakning fra hele Nordjylland-området til de her semifinaler.

- Der har været fantastisk stemning til de to hjemmekampe. Og vi havde lært en masse fra de første to kampe, siger Aalborg-træner Aron Kristjánsson.

Aalborg-mandskabet blev anført af norske Sander Sagosen og Simon Hald og kom bedst fra start og foran både 4-1 og 6-3.

BSV fik udlignet til 9-9 i slutningen af første halvleg, men nordjyderne svarede igen med to scoringer.

Aalborg Håndbold var dermed foran 11-9 ved pausen og styrede begivenhederne i størstedelen af opgøret.

- Vi åbnede BSV-forsvaret gang på gang, og vi brændte faktisk en del store chancer. Det gjorde, at vi ikke rykkede fra lidt tidligere, siger Aron Kristjánsson.

- Jeg synes, vi stod rigtigt kompakt i forsvaret, siger islændingen.

I anden halvleg fulgte BSV dog længe godt med og var kun bagud 16-17 og senere 20-22.

Men med otte minutter tilbage af kampen fik nordjyderne etableret en føring på hele fem mål, og det var reelt afgørelsen på den tredje semifinale.

- Vi havde i hele kampen let ved at spille os frem til gode chancer. Og vi fik givet spillerne nogle pauser, så vi kunne holde dampen hele vejen igennem.

- Vi er jo i fin form, og det var en fornem præstation, siger træneren.

I sidste sæson vandt BSV det danske mesterskab, men denne gang var mestrene oppe mod overmagten.

Aalborg Håndbold har vundet DM-titlen to gange tidligere. Det skete i 2010 og 2013.

Den første finalekamp mellem Skjern og Aalborg Håndbold spilles på torsdag i næste uge i Aalborg.

- Det bliver en helt anden modstander. Men vi glæder os.

- Skjern er et rigtigt godt hold med mange rutinerede spillere, som har gjort det godt. Det bliver en svær modstander for os, siger Aron Kristjánsson.

Aalborg Håndbold vil i tilfælde af en tredje kamp mod Skjern have fordel af hjemmebane i finalen.