Aalborgs svenske enmandshær smadrer Herlev i bundbrag

Aalborg Pirates tævede Herlev Eagles med 6-2, og det skyldes i særdeleshed svenskeren Olle Liss med fem mål.

Det var ikke svært at kåre kampens spiller tirsdag aften i Aalborg, hvor hjemmeholdet tævede Herlev Eagles med 6-2 i et regulært bundbrag i Metal Ligaen i ishockey.

Den svenske forward Olle Liss fra Aalborg Pirates var med afstand den stærkeste på isen, og efter en tidlig Herlev-føring tog den 23-årige svensker sagen i egen hånd som en sand enmandshær og smækkede hele fem scoringer ind.

Han bankede pucken i nettet fire gange på stribe til 4-1 - to i første periode og to i anden periode, og så var den kamp reelt afgjort.

Scoringerne til 3-1 og 4-1 faldt i powerplay, hvor aalborgenserne generelt var stærke, og backen Lars Lundin udnyttede også et overtal i slutningen af anden periode til at gøre det til 5-1.

Midtvejs i tredje periode fortsatte Olle Liss sit soloshow, da han med sin femte scoring gjorde det til tenniscifrene 6-1, inden Herlev fik reduceret til 2-6 kort før tid.

Med de fem scoringer fordoblede Liss sin måltotal for sæsonen, da han indtil tirsdag stod noteret for fem scoringer i 14 kampe.

Sejren sender nordjyderne op på ti point, og dermed overlader Aalborg sidstepladsen i Metal Ligaen til Herlev, der har ni point.

Rødovre Mighty Bulls leverede et flot comeback i hjemmekampen mod Esbjerg Energy i en direkte kamp om tredjepladsen i ligaen.

Esbjerg førte 3-1 med under et kvarter tilbage, men tre Rødovre-scoringer, den sidste sat ind godt et minut før tid, resulterede i 4-3, inden holdet lukkede kampen til 5-3 i de døende sekunder, da Esbjerg satsede.

I tirsdagens sidste kamp vandt Rungsted Ishockey ude over Gentofte Stars med 5-4 efter en scoring i overtid.