Aarhus stopper Nykøbings sejrsstime i tæt topkamp

Der var hård kamp om alle bolde og smalle føringer, da Aarhus United mødte Nykøbing i HTH Ligaen. Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix

Nykøbing Falster satte for første gang i sæsonen point til, da det blev uafgjort ude mod Aarhus United.

Efter syv sejre på stribe indkasserede Nykøbing Falsters håndboldkvinder onsdag aften sæsonens første pointtab.

På udebane mod Aarhus United blev det 24-24 i topkampen, der var jævnbyrdig fra start til slut.

Nykøbing fører nu HTH Ligaen med 15 point, mens Aarhus på fjerdepladsen har 12 point.

Det blev en ekstremt lige affære, hvilket blev udstillet i de første godt 13 minutter, hvor ingen af holdene prøvede at føre med mere end et mål.

Så fik Nykøbing lidt bedre fat og kom foran med 11-8, men Aarhus svarede tilbage med tre scoringer i rap, og da holdene gik til pause, førte Nykøbing med 13-12.

Nykøbing kom foran 14-12 i minuttet efter pausen, men det skulle ganske spektakulært blive den sidste føring af så stor en størrelse. Derfra var stillingen enten helt lige eller med et af holdene i spidsen med et mål.

Hos Nykøbing var særligt svenske Johanna Westberg godt spillende, og hun blev kampens topscorer med otte mål.

Hun missede dog, da hun i sidste sekund forsøgte at give kampen en vinder, men uafgjort var også en passende udgang på så tæt en kamp.

Herning-Ikast indtager femtepladsen med 11 point efter onsdagens hjemmesejr på 31-19 over Aalborg, der stadig er uden point.

Også Ajax har nul point efter otte kampe efter nederlaget på 21-28 hjemme mod Viborg, der kom på fem point.