AGF afværger pokalfiasko i straffedrama

AGF var to gange bagud mod Hvidovre, men det lykkedes AGF at gå videre i pokalturneringen efter straffespark.

AGF balancerede på kanten af en pokalfiasko, men til sidst lykkedes det Superliga-klubben at vinde udekampen over Hvidovre fra 2. division.

11-10 blev cifrene i AGF's favør efter en dramatisk straffesparkkonkurrence, hvor de første 17 spark blev sendt ind over målstregen, før Hvidovres Marco Ziegler brændte kampens sidste spark.

Med sejren er AGF videre til fjerde runde af pokalturneringen, men det var ved at gå galt mod det undertippede hjemmehold, som førte to gange.

Jonas Hebo Rasmussen bragte Hvidovre foran efter otte minutters spil, men kort før den halve times spil fik AGF's Aron Jóhansson udlignet til 1-1.

Islændingen havde fået chancen i startopstillingen, mens Peter Graulund på sin 35-års fødselsdag indledte kampen på bænken.

Den tidligere FC København-anfører Hjalte Nørregaard, som var med i AGF's bruttotrup, blev siet fra den endelige trup og har således stadig sin førsteholdsdebut til gode.

Kort før pausen var Hvidovre-angriberen Søren Weibel på pletten, da han sendte bolden forbi AGF's vikarierende førstemålmand, Emil Ousager.

Efter cirka en times spil kom Peter Graulund på banen, og kort efter udlignede angrebskollegaen Søren Larsen til 2-2.

Der faldt ikke flere mål i kampen, heller ikke i den forlængede spilletid, og så skulle det hele afgøres i straffesparkkonkurrence.

Her var effektiviteten altså i højsædet frem til det sidste spark.

I sidste sæson spillede AGF og Hvidovre begge i 1. division, og dengang tilføjede AGF tirsdagens modstander to lussinger efter sejre på 7-1 hjemme og 3-0 ude.

AGF endte med at vinde 1. division med 72 point, mens Hvidovre rykkede ned i 2. division med blot 23 point.