AGF fik et point i chancerigt opgør mod FCV

Det endte 2-2, da AGF tog imod FC Vestsjælland i årets sidste Superligakamp på NRGI PARK i Aarhus. Dermed forbliver det pointmæssigt status quo mellem de to klubber. AGF har 22 og FC Vestsjælland 21 point.

Åbningsmålet blev sat ind af Søren Larsen, da han kom højest på Casper Sloths præcise frispark og hovedstødte AGF foran 1-0 efter 23 minutter. En situation, hvor FC Vestsjælland godt kunne have brugt kæmpen, Jean Claude Bozga, der sad ude med karantæne.

Med kampens resultat kravler AGF midlertidigt op på rækkens tredjeplads, mens FC Vestsjælland indtager femtepladsen.

At der ville komme scoring i kampen havde ligget i luften lige siden første minut, da den tidligere AGF'er, Michael Lumb, afsluttede lige på Steffen Rasmussen snært under mål. Og de vestsjællandske gæster kunne sagtens have scoret et par gange, før AGF scorede.

Ofte var AGFs forsvar præget af usikkerhed og fejlafleveringer, og den uundgåelige udligning kom godt et kvarter senere, da Kasper Povlsen på klodset vis væltede Michael Lumb omkuld i feltet. Rasmus Festersen scorede fortjent på det efterfølgende straffespark.

Der manglede i den grad bid i hjemmeholdet, som spillede meget afventende og overlod initiativet til gæsterne. Som en logisk konsekvens udskiftede Peter Sørensen Kasper Povlsen for Martin Jørgensen efter første halvleg.

Det gav AGF mere kontrol på kampen. Og både Søren Larsen og Osama Akharraz burde have scoret og lukket kampen i det sidste kvarter. Det var dog oprykkernes Marc Dal Hende, der scorede, hvad der lignede sejrsmålet to minutter før tid.

Igen var Søren Larsen på pletten for hjemmeholdet og sikrede et aarhusiansk point med sin scoring i overtiden. Et resultat, som set over hele kampen var ganske rimeligt.