AGF fortsætter mod toppen med klar sejr over Viborg

AGF spillede sig med sejren over Viborg op på tredjepladsen i Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AGF spillede sig for alvor ind i topkampen i Superligaen, da holdet hjemme vandt braget mod Viborg med 3-0.

Efter en tæt start sad AGF på det hele i topkampen mod Viborg. Derfor sikrede holdet søndag en fortjent og sikker 3-0-sejr i runde 28 af Superligaens mesterskabsspil hjemme på Ceres Park i Aarhus.

Viborg havde bænket offensivprofilen Elias Achouri fra start, og det var tydeligt, at gæsterne savnede kreativitet i angrebet over for et solidt AGF-mandskab.

Omvendt lykkedes værterne med at sidde på det meste af spillet, og ved at vinde massevis af dueller og nærkampe pressede AGF Viborg i bund ad flere omgange specielt i anden halvleg.

AGF overhaler med sejren Viborg på tredjepladsen, hvor begge hold har 46 point, men AGF har en bedre målscore.

AGF og Viborg har blot et enkelt point op til FC Nordsjælland på andenpladsen og tre point til FCK på førstepladsen. Netop de to tophold krydser klinger mandag aften i Superligaen.

Begge hold startede opgøret med håndbremsen en smule trukket, hvor de så hinanden an, og de oplagte målchancer udeblev.

Små tyve minutter inde ramte Viborgs Nicolas Bürgy bolden med hånden i eget felt, og efter VAR-gennemtjek fik AGF tildelt et straffespark. Her sparkede AGF-angriberen Patrick Mortensen den sikkert ind og gav værterne føringsmålet til 1-0.

Viborg fik vist tænder et par enkelte gange over for AGF-defensiven, blandet andet med et mål der blev annulleret for offside. Første halvleg bød dog ikke på flere mål, og pausestillingen var dermed 1-0.

Anden halvleg var blot tre minutter gammel, da AGF kunne fordoble føringen. Bolden faldt foran hjemmeholdets Mads Emil Madsen, og han sparkede resolut 2-0-målet ind.

Herfra fortsatte AGF dominansen, og selv om Viborg gik længere frem i presset, formåede AGF at spille sig igennem kæderne.

Ondt blev værre for Viborg efter 66 minutter. AGF-midtbanespilleren Mads Emil Madsen scorede sit andet mål, da han i et effektivt kontraangreb lukkede kampen til slutresultatet 3-0.

• Superliga: AGF - Viborg FF