AGF sejrer og isolerer Lyngby i bunden

Det har været op og ned for AGF's 21-årige Osama Akharraz i denne sæson, men onsdag blev det en af de store dage, da han med scoringen til slutresultatet 2-1 over Lyngby reddede aftenen på NRGI PARK i Aarhus.

Ganske opsigtvækkende, fordi Akharraz lige var blevet skiftet ind, da han blev sendt af sted på venstrekanten i sin allerførste aktion. Den tidligere ungdomsspiller i Brøndby løb af sted mod mål i den perfekte position til at sende bolden indover til Søren Larsen.

Men i stedet tog han et langt træk ned forbi Frederik Krabbe i Lyngby-forsvaret og sendte bolden hårdt ind bag målmand Lukas Fernandes. Og så var stemningen af AGF's 13. uafgjorte kamp i denne sæson forduftet.

Lyngby er med nederlaget plantet solidt under nedrykningsstregen med seks point op til OB, som først spiller torsdag og kan tage yderligere afstand til stregen.

Målt på chancer og boldbesiddelse var AGF-sejren ganske rimelig. Jyderne virkede til at have styr på kampen og kom først på både første- og andenboldene.

Derfor lå det også i luften, at holdet skulle komme foran i første halvleg, hvor halvlegens to bedste spillere satte tilskuerne i gang med at synge. Midtbanespilleren Kasper Povlsen løb i dybden i højre side og sendte bolden på tværs i feltet.

Her kom en anden hård fighter - angriber Aron Jóhannsson - løbende ind og satte indersiden på, så bolden hoppede over i det lange hjørne til 1-0-føringen til hjemmeholdet.

Men ganske symptomatisk for foråret gav AGF også nogle store chancer væk til modstanderen. Godt nok kun få chancer, men nok til at Patrick Mortensen med lidt mere præcision i støvlerne kunne have scoret et eller to mål i første halvleg.

I stedet kom reduceringen i anden halvleg, da Emil Larsen sendte et indlæg ind til en helt fri Anders "AC" Christiansen, som flugtede bolden ind bag en chanceløs Steffen Rasmussen.

Og så lignede det som sagt en uafgjort, men med lidt held i indskifter-sprøjten sikrede AGF alle tre point og er nu på femtepladsen i Superligaen.