Annonce
Sport

Agger og Bendtner vender truende nederlag

Foto: POULSEN LARS/POLFOTO

Danmark vandt 2-1 over Finland i årets sidste EM-test. Daniel Agger og Nicklas Bendtner scorede de danske mål.

Det lignede længe et nederlag og en trist afslutning på et godt dansk fodboldår, men Daniel Agger og Nicklas Bendtner sørgede med et mål hver for en dansk 2-1-testsejr over Finland i årets sidste landskamp.

Finland kom hurtigt foran 1-0, og først efter knap en times trivielt spil vågnede Danmark op og spillede den slags fodbold, der har kendetegnet holdet hele efteråret.

På to gyldne danske minutter fik Danmark vendt det truende nederlag og reddet æren. Agger viste vilje og udlignede, da landsholdsanføreren kom forrest på et godt slået frispark af Lasse Schøne efter 56 minutter.

To minutter senere udnyttede Nicklas Bendtner iskoldt en friløber og scorede for tredje landskamp i træk, og den formstærke Sunderland-angriber har nu scoret fem mål i de seneste fem landskampe.

Der var seks nye navne i Danmarks startopstilling i forhold til fredagens 2-0-testsejr over Sverige, og det var til at begynde med lidt for mange ændringer til at holde niveauet fra de seneste fire flotte danske sejre i træk.

Finland kom foran 1-0 ved Alexei Eremenko jr. efter 17 minutter, da markeringerne i det danske forsvar glippede. Jores Okore og målmand Anders Lindegaard fik i første omgang reddet, men bolden kunne efterfølgende sendes ind i et tomt bur.

Kort efter måtte den finske målscorer udgå med en skade, og finnerne måtte også udskifte en skadet målmand efter en halv times spil.

Anders Lindegaard havde fået chancen i stedet for Thomas Sørensen, men Manchester United-målmanden greb ikke umiddelbart chancen for at bevise, at det er ham der skal stå til næste års EM-slutrunde.

Lindegaard var tilmed ved at give finnerne et gratis mål, da han på et tyndt udspark gav finnerne en stor chance. Han slog efterfølgende sig selv i panden over episoden.

I anden halvleg spillede Lindegaard sig dog gevaldigt op foran de nu mere stemningsfyldte 14.137 tilskuere på Blue Water Arena i Esbjerg.

På pluskontoen kan landstræner Morten Olsen også notere sig, at Christian Poulsen og Jakob Poulsen gjorde to gode indhop i anden halvleg og var med til at vende kampen.

Hverken Martin Jørgensen, Daniel Wass eller William Kvist spillede godt i første halvleg, og finnerne fik lov at stresse danskerne med solidt presspil.

Kvist sparkede i frustration over den skuffende danske indsats i første halvleg bolden langt ud over sidelinjen på Blue Water Arena efter dommerens pausefløjt. Det var et meget godt billede på første halvleg.

Det ændrede sig som sagt i de sidste 45 minutter, hvor Morten Olsen foretog en bunke udskiftninger, og det var overraskende med til at forbedre det danske spil.

Også Jores Okore gjorde det fint ved siden af Agger i midterforsvaret. Okore kunne efter 10 minutter havde skrevet den vildeste H.C. Andersen-fortælling, hvis FC Nordsjælland-talentets hovedstød var gået forbi den finske keeper.

Det blev dog kun til to danske mål, men hvad vigtigere var: Endnu en dansk sejr i Morten Olsens bedste landsholdsår som landstræner siden tiltrædelsen i 2000.

/ritzau/

  • Venskabslandskamp: Danmark – Finland
    Foto: POULSEN LARS/POLFOTO
Annonce
Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Får kæmpebeløb til særlig have: - Jeg troede dårligt mine egne øjne

Lolland

3.900 besøgte Whitsun: Nu er regnskabet gjort op

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Guldborgsund

Usikkerhed om omdiskuteret præstegård: Køber er sprunget fra

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Guldborgsund

Lokale projekter får millioner fra fond: - Vi er meget glade og beærede

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde

Indland

Danmark skal gøre kræftkampen kunstigt intelligent

Lokal nyt

Ny aftale sikrer over to milliarder kroner mere til sundhed

112

Brand i Næstved sender ikke længere røg ind over beboelsesområde

Vejret

Nu er sommeren her: Så varmt bliver det på LF

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Guldborgsund

Frank fra Kastaniegaarden til topmøde

Annonce
Annonce
Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til

Guldborgsund

Simon Hansen ser tabte forældre

Guldborgsund

Nyt samarbejde? Kan ikke sige så meget konkret endnu

Sport

Nye tørre tæsk til chanceløse Nykøbing FC

Maribo

Karen Margrethe druknede i vandmasserne

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem