AGK får CL-oprejsning efter trænerballade

AG København vandt overbevisende 36-24 på hjemmebane mod ungarske Pick Szeged i håndboldens Champions League.

Træneruroen i AG København spolerede ikke de danske håndboldmestres indsats i søndagens Champions League-kamp mod ungarske Pick Szeged.

Hjemme i Brøndby Hallen kunne AG København uden problemer hente en 36-24-sejr i klubbens første hjemmebanekamp nogensinde i den prestigefyldte turnering efter pauseføring på 18-11.

Dermed har AG København fået den bedst tænkelige start i Champions League, hvor holdet i sidste uge også hentede en sejr mod Partizan Beograd.

De fire point rækker til en førsteplads i gruppen, inden københavnernes kommende modstandere fra THW Kiel og Montpellier mødes søndag aften.

Pick Szeged fulgte godt med indtil midtvejs i første halvleg, hvor hjemmeholdet takket være flere redninger fra Kasper Hvidt og ikke mindst en veloplagt Mikkel Hansen begyndte at trække fra.

Landsholdsbacken gjorde stort set, hvad der passede ham, og det ungarske forsvar kunne hverken gøre fra eller til over for Mikkel Hansens hopskud og gennembrud.

Allerede inden pausen havde han banket bolden ind bag Pick Szeged-målmanden syv gange.

Kun en decideret mandsopdækning dæmmede op for landsholdsstjernen, som alligevel blev holdets topscorer med 10 mål.

Generelt var der ikke megen modstand fra ungarerne. Til det var AG Københavns angrebsspil simpelthen for godt og udeholdets forsvarsspil for utilstrækkeligt.

Sejren kan muligvis give lidt ro hos de danske mestre, som i den forgangne uge har været presset af de to tidligere cheftrænere Klavs Bruun Jørgensens og Søren Herskinds afgang. Efterfølgende fik københavnerne skuffende kun uafgjort mod Sønderjyske i ligaen.

AG København har som erklæret mål at ende blandt de fire bedste i Champions League.