Ajax med dansk duo vinder mesterskabet

Christian Eriksen og Nicolai Boilesen var med til at skyde Ajax til det 30. mesterskab efter syv års tørke.

Forløsningen var enorm, da storholdet Ajax efter en række tørre år omsider sikrede endnu et mesterskab i Æresdivisionen med en sejr på 3-1 over Twente.

Det er klubbens 30. mesterskab i den hollandske fodboldliga, og før kampen var Ajax' seneste mesterskab hentet i 2004.

Derfor var stemningen på Amsterdam Arena elektrisk. Det var alt eller intet for begge hold.

Udeholdet Twente kunne sikre titlen med blot uafgjort, mens hjemmeholdet skulle bruge en sejr.

Ajax startede med både Christian Eriksen og Nicolai Boilesen på banen, og de to danskere leverede et godt bidrag i hjemmeholdets aggressive spil.

Det afgørende mål til 3-1 blev assisteret med en fiks aflevering af Christian Eriksen til matchvinder Siem De Jong, som bare skulle sende bolden den sidste vej ind i netmaskerne.

I forsvaret fik Nicolai Boilesen afværget flere farlige situationer, da Twente begyndte at presse på efter Ajax' scoring til 1-0, og den 19-årige danske forsvarer var også aktiv i den anden ende af banen med gode indlæg.

Det var op til Ajax at åbne kampen, og det gjorde hjemmeholdet med hårdt pres fra første minut. Det resulterede i en 1-0-føring på et mål af Siem De Jong efter 23. minutter.

FC Twente var parkeret dybt i banen. Udeholdet skulle bruge mere end en halv time, før den første store chancen blev skabt, da Danny Landzaat var en tåspids fra at prikke bolden i et frit Ajax-mål.

Samme Landzaat fik en kedelig hovedrolle for Twente, da han med hovedet scorede et akrobatisk selvmål til 2-0 til Ajax umiddelbart efter pausen.

Minuttet efter reducerede Theo Janssen for Twente til 1-2, og dermed sparkede udeholdet liv i spændingen, indtil Eriksen og De Jong sammen fik lukket kampen til slutresultatet 3-1

I Nijmegens hjemmekamp mod Feyenoord scorede danske Lasse Schøne til 1-0 i det uafgjorte 1-1-opgør.