Andersen piller pynten af tidligere holdkammerater i NHL

Frederik Andersen var onsdag aften tilbage i Anaheim, hvor han i sin tid indledte sin NHL-karriere. Foto: /ritzau/AP/Kyusung Gong

Den danske målmand reddede 28 forsøg i Anaheim. Mikkel Bødker scorede og assisterede for San Jose Sharks.

Frederik Andersen spillede en afgørende rolle, da Toronto Maple Leafs torsdag morgen dansk tid slog Anaheim Ducks 3-1 i den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Den danske målmand lavede 28 redninger i sin første kamp i Anaheim, siden han forlod klubben efter 2015/2016-sæsonen.

Sejren var tiltrængt for Toronto, der havde tabt de tre seneste kampe i NHL.

Toronto bragte sig foran efter knap otte minutters spil på en scoring af Connor Brown.

Anaheim svarede dog hurtigt igen og udlignede godt et minut senere på en scoring af Ondrej Kase.

Efter en målløs anden periode brød Patrick Marleau stillingskrigen et minut inde i tredje periode på forarbejde af veteranen Ron Hainsey.

Med halvandet minut tilbage af kampen opfangede Leo Komarov pucken midt på banen, da Anaheims målmand var på vej mod udskiftningsboksen for at lade sig udskifte med en markspiller.

Han kunne dernæst placere pucken i det tomme mål til slutresultatet 3-1 til Toronto Maple Leafs.

Frederik Andersen var ikke den eneste dansker, der markerede sig på isen i onsdagens NHL-runde.

Mikkel Bødker stod således for både en scoring og en assist, da San Jose Sharks hjemme slog Nashville Predators 4-1.

Danskeren assisterede til åbningsmålet, hvor han med en præcis pasning fandt Tim Heed, der nemt kunne bugsere den videre til Joonas Donskoi, som var fri foran mål.

Mikkel Bødker kom igen i fokus i tredje periode ved stillingen 3-1. Her udnyttede han flot forarbejde af Chris Tierney og kunne fra en fri position sende pucken i nettet til kampens resultat.