Anfører brager vaklende Brøndby på sikker sølvkurs

Johan Larsson (tv.) stod for kampens enlige scoring, da Brøndby dukkede FC Nordsjælland søndag. Foto: /ritzau/Jens Dresling

Johan Larsson scorede på et forrygende langskud, da Brøndby ude slog FC Nordsjælland med 1-0 i Superligaen

Var det ikke for målmand Frederik Rønnow, havde Brøndby ikke fået point med fra udekampen mod FC Nordsjælland i Alka Superligaens mesterskabsspil.

Men igen og igen reddede målmanden sit vaklende forsvar, og da Johan Larsson så fandt et projektil frem med ti minutter igen, sikrede Brøndby en sejr på 1-0.

Sejren betyder, at Brøndby nu matematisk er snublende tæt på sølvmedaljer, mens FCN tabte et stort skridt i kampen om bronzen.

Det tabte skridt må i høj grad siges at være selvforskyldt, for chancerne til sejr var der i høj grad for hjemmeholdet.

Topscorer Marcus Ingvartsen, der har scoret 18 gange i sæsonen, havde to gange før pausen store chancer, men begge gange reddede Frederik Rønnow på nærmest mirakuløs vis.

Brøndby så man til gengæld ikke meget til i offensiven før pausen. Det, der kom, kom fra Hany Mukhtar, der da også havde de blågules bedste chance i første halvleg. Men fra en position midt i feltet sparkede han over.

I anden halvleg åbnede kampen sig mere op, og det var til FCN's fordel. Både Marcus Ingvartsen og Godsway Donyoh havde chancer alene med Frederik Rønnow, men igen og igen vandt målmanden.

Brøndbys forsvar virkede kampen igennem til at tale med, og især backen Gregor Sikosek havde sit at se til over for Ingvartsen og Karlo Bartolec, der begge uden problemer gled igennem i højresiden.

Trods de mange chancer formåede FC Nordsjælland ikke at slå kapital, og derfor kunne Brøndby-anfører Johan Larsson i stedet sikre udesejren, da han ti minutter før tid sparkede bolden i mål via underkanten af overliggeren.

Brøndby når med sejren 61 point, ti færre end førende FC København og 18 flere end nummer tre, Lyngby.