Arizona skyder NHL-danskers rival i sænk på 13 minutter

Anaheim startede med Anton Khudobin på mål frem for Frederik Andersen mod Arizona Coyotes. Det gik helt skævt.

Da den russiske ishockeymålmand Anton Khudobin før denne NHL-sæson skiftede fra Carolina Hurricanes til Anaheim Ducks for at konkurrere med danske Frederik Andersen om spilletiden, havde han formentlig forestillet sig en bedre start.

Debuten mod Arizona Coyotes natten til torsdag dansk tid gik nemlig fuldstændig i vasken for 29-årige Khudobin, der i de første 13 minutter lukkede tre mål ind på otte skud og blev flået fra isen af træner Bruce Boudreau.

Frederik Andersen, der skulle have haft en friaften på bænken, blev sendt i aktion, og danskeren lavede 20 redninger på 21 forsøg i resten af kampen, som udløste en redningsprocent på 95,2.

Forhindre nederlaget kunne Andersen ikke, for holdkammeraterne magtede slet ikke at score i den anden ende. Anaheim Ducks tabte foran eget publikum med 0-4 og er uden sejr efter sæsonens første tre kampe.

For Frederik Andersen er det formentlig en lille trøst, at kampen bekræftede, at herningenseren fortsat er førstemålmand i klubben - ikke mindst fordi hans gode spil i de foregående sæsoner har givet ham en vis kredit.

- Vi havde planlagt de første tre kampe, forklarer træner Bruce Boudreau til The Orange Country Register.

- Freddie (Frederik Andersen, red.) fortjente at spille den første kamp, og han fortjente den første hjemmekamp. Jeg talte med dem begge på forhånd, så de vidste, hvad der foregik.

Ifølge træneren var Anton Khudobin bedre end Andersen i optakten til sæsonen.

- Hvis han ikke havde gjort det så godt, ville vi formentlig bare have kørt videre med Freddie, siger Bruce Boudreau.

En af Frederik Andersens danske landsmænd var i øvrigt med til at skyde hans rival i sænk.

Mikkel Bødker fik 16 minutters istid for Arizona Coyotes og blev noteret for en assist til det tredje mål.