Arsenal banker skuffende danskerhold og generobrer toppen

William Saliba bragte Arsenal foran 1-0, da hans hovedstød ramte stolpen og sneg sig ind over Brentfords målstreg. Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Brentford kom aldrig ind i kampen mod Arsenal, der satte kursen med to tidlige scoringer.

Arsenal topper igen Premier League, efter at Manchester City havde førstepladsen til låns i et døgns tid.

Mikel Artetas mænd havde ikke de store problemer med at slå et tamt Brentford-hold med 3-0 på udebane.

Med den overbevisende sejr fik Arsenal revanche for sidste sæson 0-2-nederlag samme sted i Brentfords første kamp efter oprykningen til den bedste række.

Sådan var det ikke i nærheden af at gå denne gang. Gæsterne skulle kun bruge en halv time til at sætte tingene på plads. Med sejren kommer Arsenal op på 18 point - et mere end Manchester City og Tottenham.

Arsenal kom i front efter 17 minutter, da et hjørnespark fra Bukayo Saka blev forlænget ind over stregen af William Salibas hoved.

Ti minutter senere var den gal igen i Brentford-forsvaret. Granit Xhaka fandt Gabriel Jesus med en fiks aflevering, og den brasilianske angriber pandede i fri position bolden i nettet til 2-0.

Gæsterne var ellers svækket af fraværet af den skadede spilstyrer Martin Ødegaard, men lod sig ikke overrumple af Brentford, hvor Mathias Jensen var eneste danske indslag i startopstillingen.

Kort inde i anden halvleg blev kampen reelt afgjort, da Fabio Vieira scorede sit første mål i Arsenal-trøjen med et tørt langskud.

Brentford-manager Thomas Frank reagerede og satte straks efter Mikkel Damsgaard på banen. Men sommerindkøbet fra Sampdoria fik ikke sat det store præg på opgøret.

Arsenal var så meget i overskud, at Arteta i overtiden gav debut til den blot 15-årige midtbanespiller Ethan Nwaneri, der fik lov til til at snuse til den store scene i et par minutter.

Mathias Jensen var en af de mest iøjnefaldende spillere på et blegt hjemmehold, indtil han blev skiftet ud med 20 minutter igen.

Forinden var han blevet behandlet for et slag over knæet efter et tilfældigt sammenstød. Spørgsmålet er nu, om uheldet får indflydelse på hans deltagelse i den kommende uges landsholdssamling.