Arsenal holder kursen mod FA Cup-titelforsvar

Arsenal er klar til FA Cuppens 5. runde efter 3-2-udesejr over Brighton & Hove Albion.

De regerende FA Cup-mestre fra Arsenal spillede sig søndag videre til 5. runde i denne sæsons udgave af den traditionsrige pokalturnering.

London-klubben vandt ude med 3-2 over Brighton & Hove Albion fra den næstbedste engelske række.

Opgøret så ud til at være afgjort allerede i første halvleg, hvor Arsenal scorede to gange og gik til pause foran 2-0, men hjemmeholdet kæmpede flot i anden halvleg.

Theo Walcott scorede allerede til 1-0 i det andet minut, mens Mesut Özil nettede til 2-0 midtvejs i første halvleg. Arsenal var i fuld kontrol og værterne virkede knækket.

Fem minutter efter pausen fik Chris O'Grady dog skabt spænding, da han reducerede til 1-2, og så skulle Arsenal stramme sig an igen.

Brighton & Hove Albion-spillerne forsøgte at presse på for en udligning lige efter 1-2-målet, men Arsenal stressede ikke.

Den 34-årige tjekkiske midtbaneveteran Tomas Rosicky hamrede bolden i mål til 3-1 efter en times spil.

Sam Baldock reducerede til 2-3 med et kvarter igen, men Brighton & Hove Albion formåede ikke at skabe overraskelsen.

Tidligere søndag avancerede Premier League-klubberne West Ham og Aston Villa med Jores Okore på holdet.

Lørdag bød til gengæld på gigantfald, da Premier Leagues nummer et, to og tre - Chelsea, Manchester City og Southampton - alle blev sendt ud.

Dermed har Arsenal en god chance for at forsvare FA Cuppen.