Arsenal klæder Liverpool af på 10 minutter

Tre mål på 10 minutter i slutningen af første halvleg afgjorde storkampen mellem Arsenal og Liverpool.

Liverpools drømme om deltagelse i næste sæsons Champions League hænger i en tynd tråd. På 10 gyldne minutter sent i første halveg punkterede Arsenal holdet fra Beatles-byen med tre scoringer i lørdagens tidlige Premier League-brag.

Det var hjemmeholdet Arsenal, som lagde bedst fra land, men Liverpools belgiske målmand Simon Mignolet reddede flot i to situationer.

Herefter vågnede gæsterne op og fik mere fat i spillet. Det burde også være blevet til en Liverpool-føring efter små 20 minutter, da Lazar Markovic alene med Arsenal-keeper David Ospina forsøgte at lægge bolden på tværs til en endnu mere fri Raheem Sterling.

På utrolig vis formåede Markovic dog ganske upresset at sende afleveringen forbi holdkammeraten Sterling.

Den missede kæmpechance skulle vise sig at blive dyr, for i slutningen af halvlegen gik Arsenal målamok.

Med mindre end 10 minutter til pause bragte London-klubben sig i front, da højrebacken Héctor Bellerin trak ind i Liverpool felt fra højre side. Simon Mignolet sprællede forgæves og kunne se spanierens venstrebensafslutning sejle flot ind i det lange hjørne.

Men Arsenal var slet ikke færdige. Tre minutter senere gjorde Mesut Özil det til 2-0 på et frispark, hvor Mignolets placeringsevne var noget tvivlsom.

Ondt blev værre på tærsklen til pausen, hvor Alexis Sánchez efter et elegant træk kanonerede bolden op i toppen af målet fra kanten af feltet. 3-0 til Arsenal på mindre end 10 minutter.

Dermed var kampen reelt afgjort ved pausen, og selvom Jordan Henderson fik reduceret på straffespark et kvarter før tid, så kom Brendan Rodgers' tropper aldrig i nærheden af et comeback.

Arsenal kørte på automatpilot i anden halvleg, og det var nok til at sikre sejren, som i tillægstiden blev udbygget til 4-1. Formstærke Olivier Giroud stod for cementeringen med et flot placeret skud fra kanten af feltet.

Liverpools Emre Can fik også marchordre for sit andet gule kort i 84. minut efter en sen tackling på indskiftede Danny Welbeck.

Resultatet sender Arsenal op på andenpladsen forbi Manchester City, som kan tilbageerobre den mandag. Liverpool forbliver på femtepladsen, men holdet kan blive overhalet af både Tottenham og Southampton.

Samtidig kan Liverpool komme otte point efter Manchester United, der lige nu indtager den fjerdeplads, som giver adgang til næste sæsons Champions League-kvalifikation.

Der resterer syv kampe af ligaen for både Arsenal og Liverpool.

• Arsenalspillerne jubler over Mesul Özils mål til 2-0 i kampen mod Liverpool, som Arsenal vandt sikkert. Foto: Bogdan Maran/AP/POLFOTO