Arsenal og Aston Villa sejrer i tæt engelsk topstrid

Gabriel Jesus kunne juble efter åbningsmålet til 1-0 for Arsenal, der lørdag mødte Brighton i Premier League. Kampen endte 2-0 til Arsenal. Foto: Dylan Martinez/Reuters

Både Arsenal og Aston Villa vandt søndag deres kampe i Premier League, og dermed holder de fast i toppen.

Arsenal spillede sig op på førstepladsen i Premier League med søndagens 2-0-sejr hjemme over Brighton.

Med sejren topper Arsenal tabellen med 39 point efter 17 kampe. Liverpool, der senere søndag møder Manchester United, har to point færre på andenpladsen og kan tilbageerobre duksepladsen med en sejr.

Det var en kamp mellem to ens stilarter, da Arsenal tog imod Brighton.

Både Arsenal og Brighton vil gerne have bolden meget og på den måde styre kampen, og begge hold presser normalt deres modstandere meget højt på banen.

Den taktiske kamp om at vinde de elementer af spillet vandt Arsenal, og det var med til at gøre opgaven lettere for Mikel Artetas tropper.

Brighton blev presset langt tilbage og kunne ikke spille sig ud af Arsenals offensive skruetvinge.

Af samme grund kom Brighton slet ikke frem til chancer i første halvleg, mens Arsenals belejring af udeholdet førte til mange muligheder, som dog blev brændt.

Den største chance i første halvleg tilfaldt Arsenal efter 32 minutter. Bukayo Saka kom igennem i højre side og spillede den ind til Gabriel Martinelli, der sparkede langt over mål.

Otte minutter inde i anden halvleg fandt Arsenal vej til nettet på et hjørnespark.

Brightons stopper Jan Paul van Hecke var uheldig at forlænge bolden til bageste stolpe, hvor Arsenal-angriberen Gabriel Jesus klogt havde stillet sig og helt fri nemt kunne heade bolden ind til 1-0.

Brighton-manager Roberto De Zerbi forsøgte sig med en tredobbelt udskiftning for at ruske op i udeholdets tamme offensiv.

Men Arsenal havde fortsat kontrol over begivenhederne i den sidste halve times tid trods lidt flere Brighton-angreb på hjemmeholdets banehalvdel.

I en langt mere dramatisk kamp vandt Aston Villa 2-1 ude over Brentford.

Med sejren er Aston Villa stadig med i toppen efter en formidabel sæsonstart. Aston Villa er lige nu nummer to med 38 point.

Brentford stillede op med fire danskere fra start. I forsvaret spillede Mathias "Zanka" Jørgensen, på kanten huserede Mads Roerslev, mens Christian Nørgaard og Mikkel Damsgaard var placeret på den centrale midtbane.

Mange hårde tacklinger, to røde kort og et hav af advarsler overskyggede selve spillet på banen - især i slutfasen.

Brentford var foran 1-0, da hjemmeholdet fik stopperen Ben Mee smidt ud for en alt for grov tackling på en modspillers skinneben efter 71 minutter.

Derefter scorede Aston Villa to gange og vendte kampen på hovedet. Det afgørende mål til 2-1 blev sat ind af angriberen Ollie Watkins.

Aston Villa fik smidt midtbanespilleren Boubacar Kamara ud for at skubbe en modspiller i ansigtet i tillægstiden.

West Ham vandt 3-0 hjemme over Wolverhampton blandt andet på to mål af den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mohammed Kudus.