Bahrain lægger pres på Tunesien med VM-sejr over Belgien

Belgien kunne ikke følge op på den flotte sejr over Tunesien ved VM i herrehåndbold i Sverige og Polen, og tabte til Bahrain i den sidste kamp i det indledende gruppespil. (Arkivfoto). Foto: Andreas Hillergren/Ritzau Scanpix
Bahrain vendte en dårlig start mod Belgien til en sejr ved VM i herrehåndbold og går videre til mellemrunden.

Bahrains håndboldherrer var helt nede i sækken i starten af tirsdagens VM-gruppekamp mod Belgien. Den berømte sæk fik belgierne ikke snøret, og det hele endte i stedet med en sejr til Bahrain på 30-28.

Bahrain avancerer med sejren til mellemrunden fra Danmarks gruppe, og Bahrain lægger maksimalt pres på Tunesien. Tuneserne kan efter sejren til Bahrain kun gå videre til mellemrunden, hvis det bliver til en sejr over Danmark.

Det startede ellers skidt for Bahrain, som slet ikke kunne få sendt bolden forbi den belgiske keeper Jef Lettens. Nede med både 0-5 og 1-6 fik Bahrain arbejdet sig stille og roligt tilbage i opgøret.

Efter 20 minutter udlignede Bahrain til 9-9, og minuttet efter sendte stregspiller Ali Eid holdet i front med en enkelt.

Den føring slap Bahrain ikke i første halvleg, som endte med 15-12 på tavlen i bahrainsk favør.

Anden halvleg startede, som første halvleg sluttede. Og selv om Belgien holdt den bahrainske føring på omkring fem, så var Bahrain foran med syv i løbet af halvlegen.

Den belgiske højre fløj Raphaël Kotters gjorde sit for at holde Belgien inde i kampen med otte scoringer. Men selv om belgierne fik pyntet på resultatet mod slutningen, kom belgierne aldrig rigtig tæt på Bahrain efter pausen.

Danmarks gruppe parres med gruppe G i mellemrunden. Her sikrede Egypten sig med en ny storsejr avancement til turneringens næste fase med maksimumpoint.

Denne gang gik det ud over USA, som havde danskamerikaneren Jakob Rysgaard Christiansen med i truppen for første gang ved slutrunden.

Det blev til spilletid for Christiansen, som også kom på tavlen med en enkelt scoring.

Det var ikke nok til stoppe det egyptiske håndboldlokomotiv, som tromlede hen over amerikanerne. Egypten vandt opgøret 35-16, og der skulle gå 48 minutter, før USA fik scoret sit tiende mål i kampen.

USA kan trods nederlaget stadig blive blandt Danmarks modstandere i mellemrunden. Det kræver dog kroatisk hjælp, når kroaterne møder Marokko senere tirsdag aften.