Baltimore Ravens vinder Super Bowl med strømsvigt

Baltimore Ravens vinder Super Bowl med 34-31 over forhåndsfavoritterne San Francisco 49'ers i en finalekamp, der helt usædvanligt blev afbrudt undervejs af en strømafbrydelse på omkring 35 minutter.

Bookmakerne regnede ellers med, at San Francisco 49'ers ville løbe med trofæet i opgøret i Superdome i New Orleans, men holdet var bagud gennem hele kampen.

Det er anden gang, at Baltimore Ravens er i Super Bowl, og anden gang de vinder. Holdet sejrede første gang i 2001. San Francisco 49'ers har fem gange tidligere vundet Super Bowl. Det er første gang, at holdet taber en finale.

Efter første halvdel af kampen var overstået, førte Baltimore med 21-6.

I tredje periode, efter popstjernen Beyoncé i halvlegs-showet havde betaget de 70.000 tilskuere og anslået omkring 115 millioner amerikanere foran tv-skærmene, øgede Ravens sin føring til 28-6.

Ifølge ESPN er det aldrig lykkedes at indhente så voldsom føring i de foregående 46 Super Bowls. Men holdet fra Californien var tæt på at gøre det umulige.

Måske hjulpet af en længere pause i spillet på grund af et strømsvigt, der midlertidigt fik cirka halvdelen af belysningen til at forsvinde i Superdome, kæmpede 49'ers sig ind i opgøret.

Med to minutter tilbage af opgøret var 49'ers kun fem point bagud - 34-29 - og fire sekunder før tid førte Ravens kun med tre point.

Bortset fra det målrige og til de sidste sekunder spændende opgør, vil finalen også blive husket for det delvise lysudfald, som afbrød kampen i 35 minutter.

Samt for pauseunderholdningen med Beyoncé, der satte også nye standarder for lys- og lydeffekter.

Genforeningen af den verdensberømte pigegruppe Destinys Child med Beyoncé, Kelly Rowland og Michelle Williams på scenen i Superdome udløste aftenens største brøl af begejstring fra tilskuerne.