Barcelona og Real Madrid storsejrer over bundhold

Lionel Messi blev dobbelt målscorer, da Osasuna blev slagtet på Camp Nou. Foto: /ritzau/AP/Manu Fernandez

Barcelona ydmygede Osasuna med 7-1, mens Real Madrid slog Deportivo La Coruña med 6-2 på udebane.

Det er fortsat pointmæssigt lige mellem FC Barcelona og Real Madrid i toppen af Primera Division efter onsdagens kampe.

Med en 7-1-hjemmesejr til Barcelona over Osasuna og en 6-2-sejr til Real Madrid ude over Deportivo La Coruña har begge hold 78 point. Real Madrid er dårligst indbyrdes, men har til gengæld spillet en kamp færre.

For Barcelonas vedkommende blev storsejren grundlagt af den argentinske verdensstjerne Lionel Messi, som nu er oppe på 502 mål for klubben.

Onsdag scorede han to mål for tredje ligakamp i træk, da Barcelona bankede bundproppen Osasuna, der nu er sikker på at rykke ud.

Messi skulle bruge 12 minutter på at komme på måltavlen for første gang, da han driblede sig til en friløber og lobbede bolden over målmanden.

Inden pausen fordoblede André Gomes føringen, mens Roberto Torres reducerede kort inde i anden halvleg direkte på frispark.

André Gomes scorede på ny, før det igen var Messi-tid.

Efter en times spil lukkede han endegyldigt kampen med en signaturscoring: Et par træk ind mod midten af banen og et følt venstrebensspark nær stolpen.

Med 4-1-scoringen var sejren hjemme, og Messi blev sparet i kampens sidste halve time.

Barcelona kunne også uden den lille magiker. Blot minuttet efter indskiftningen gjorde Paco Alcácer det til 5-1.

Yderligere tre minutter senere blev det 6-1 på et straffespark. Her kom kampens nok største jubelbrøl på Camp Nou, da Javier Mascherano sparkede bolden i nettaget.

Det var argentinerens første mål for klubben, og hans første klubmål siden februar 2010, hvor han scorede for Liverpool i Europa League. 32-årige Mascherano er nu oppe på tre klubmål og tre landsholdsmål i karrieren.

I slutminutterne gjorde Paco Alcácer det til 7-1 på en friløber.

Real Madrid vandt næsten ligeså ubesværet over Deportivo La Coruña.

Hovedstadsklubben bragte sig i front allerede efter 52 sekunder, da Alvaro Morata hamrede bolden i mål.

Inden pausen havde James Rodríguez og Lucas Vázquez scoret yderligere for Real Madrid, mens Florin Andone havde reduceret for Deportivo La Coruña.

Tilskuerne på Estadio Riazor virkede til at have givet op midtvejs i kampen, og det smittede også af på banen, hvor Deportivo-spillerne ikke rigtig lignede nogle, der troede på et comeback.

James Rodríguez, Isco og Casemiro formåede da også alle at score for Real Madrid i løbet af anden halvleg, mens Joselu reducerede for hjemmeholdet.