Barcelona vinder stort for genkomne Vilanova

FC Barcelonas spillere gav den tilbagevendte træner, Tito Vilanova, en varm velkomst, da træneren vendte tilbage til sin plads på bænken efter en kræftoperation.

Primera Divisions førerhold vandt 4-0 hjemme over lokalrivalen Espanyol. Alle mål blev scoret inden for kampens første halve time.

Tito Vilanova blev i december opereret for kræft i spytkirtlen, men han vendte søndag tilbage til Camp Nou.

Træneren kunne konstatere, at intet har ændret sig på fodboldbanen, eftersom hans hold er lige så suverænt, som det har været i hele sæsonen.

Xavi Hernandez indledte målshowet efter 10 minutter, da han afsluttede forarbejde af Lionel Messi og Andrés Iniesta med at løbe i position og udplacere Espanyol-målmanden Francisco Casilla.

Fem minutter senere øgede Pedro Rodriguez føringen til 2-0.

Samme Pedro scorede også til 3-0 efter 27 minutter, og det skete med et mål af høj klasse.

Sergio Busquets flænsede Espanyol-defensiven op med en fremragende aflevering, som Pedro kvitterede for ved at chippe bolden over stakkels Francisco Casilla.

Efter en halv time tilkæmpede Cesc Fabregas sig et straffespark, som Lionel Messi konverterede til 4-0.

Herefter skete der ikke så meget, ud over at Barcelona havde bolden meget i resten af kampen.

Lionel Messi bragede dog bolden på overliggeren på et direkte frispark, da der resterede 10 minutter.

FC Barcelona har nu 17 sejre og en enkelt uafgjort i denne sæson i Primera Division, og holdet fører med 12 point ned til nummer to, Atlético Madrid.

Atlético kan dog reducere forspringet, hvis klubben senere søndag aften får point med fra udekampen mod Mallorca.