Barcelonas unge b-hold ordner Bate Borisov

Et ungdomshold var nok, da FC Barcelona vandt 4-0 over Bate Borisov i Champions League.

Med en flok stort set ukendte spillernavne klarede FC Barcelona tirsdag aften at lukke gruppespillet i Champions League med manér og en 4-0-sejr over Bate Borisov fra Hviderusland.

Ni af de spillere, Barcelona-træner Pep Guardiola sendte på banen på Nou Camp, var af egen ungdomsavl.

De eneste etablerede førsteholdsspillere i truppen til Champions League-kampen var Pedro, som startede inde, og Gerard Piqué, som sad på bænken.

Det hører med til historien, at kampen var vigtigt for Bate Borisov, selvom hviderusserne lå sidst i gruppe H med kun to point. Med en sejr havde Bate chance for at erobre den tredjeplads i gruppe H, som giver billet til Europa League.

Men Barcelonas b-hold overlod ingen chancer til hviderusserne. Der var spillet 35 minutter, da 19-årige Sergi Roberto bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Efter en time øgede en anden af Barcelonas ungdomsspillere Martin Montoya til 2-0. Også Pedro ville være med, og med hælen prikkede han Barcelona foran 3-0 tre minutter senere.

Kort før tid lukkede Pedro med en scoring på straffe.

I den anden kamp i gruppe H skulle AC Milan bruge en tur i omklædningsrummet for at komme rigtigt i gang mod Viktoria Plzen, men så var milaneserne sandelig også klar.

I løbet af anden halvlegs første tre minutter nettede først Alexandre Pato og øjeblikket efter Robinho, så det stod 2-0 til Milan. Tjekkerne kom dog stærkt igen, og umiddelbart før slutfløjt fik de hentet det ene point med scoringen til 2-2.

AC Milan var dog allerede sikret avancement som puljens nummer to efter suveræne Barcelona.