Bayern-sejr gør panderynkerne dybere i Dortmund

Robert Lewandowski scorede for 11. gang i Bundesligaen i denne sæson, da Bayern München slog Borussia Dortmund lørdag. Foto: /ritzau/AP/Martin Meissner

Bayern München vandt 3-1 ude over Borussia Dortmund, der nu halser seks point efter i tabellen.

Bayern München holdt sit forspring på fire point på førstepladsen i Bundesligaen, da sydtyskerne lørdag aften slog kriseramte Borussia Dortmund.

Sejren blev på 3-1, og de tre point betyder, at Bayern München topper ligaen med 26 point foran RB Leipzig med 22 point.

Borussia Dortmund forbliver på 20 point og kan efterhånden kigge langt efter de tyske rekordmestre efter en periode, der efterhånden ligner en krisetilstand for klubben.

Hos gæsterne var Robert Lewandowski tilbage for Bayern med manér, efter at den polske angriber måtte sidde ude med rygproblemer i Champions League-opgøret i ugens løb mod Celtic.

Lewandowski viste sin klasse efter 37 minutter, da han øgede til 2-0 for gæsterne.

Joshua Kimmich lagde bolden ind i feltet, hvor Lewandowski lige trådte et skridt tilbage, snød sine oppassere og drejede bolden i mål med hælen.

20 minutter forinden var Bayern kommet foran 1-0 ved Arjen Robben.

Det var efter en smuk scoring, hvor Robben drejede bolden op i venstre målhjørne efter et fornemt oplæg af James Rodríguez, der køligt tæmmede bolden og lagde den til rette for hollænderen.

Den scoring må have været en kold klud i ansigtet på Dortmunds spillere og forventningsfulde hjemmepublikum.

Mens Bayern er kommet i gang, efter at rutinerede Jupp Heynckes erstattede fyrede Carlo Ancelotti som træner, så befinder Dortmund sig i en hård tid både i Bundesligaen og Champions League.

I ligaen tabte storklubben senest 2-4 ude til Hannover 96, og før det fik Dortmund blot uafgjort mod Eintracht Frankfurt, mens klubben tabte hjemme til RB Leipzig.

I Champions League lider klubben også, og her er det blot blevet til to point i fire kampe, og videre avancement til ottendedelsfinalerne ser særdeles vanskeligt ud.

Det hele blev ikke meget bedre i opgøret mod Bayern, da gæsterne efter 67 minutter bragte sig foran 3-0.

David Alaba ville langt ude fra sende et indlæg ind i feltet, men bolden fik lov at ryge i mål, da Lewandowski fik fikseret Dortmund-keeper Roman Bürki.

Dortmunds trøstmål blev sat ind to minutter før tid af Marc Bartra.