Belgisk cykelhold genvinder VM med lille margin

Omega Pharma-Quickstep har verdens bedste temporyttere.

Det viste det belgiske hold for andet år i træk, da holdet søndag vandt holdtidskørslen, som åbnede VM i landevejscykling i den italienske region Toscana.

Omega Pharma-Quickstep, der som forsvarende mester startede sidst, kørte over målstregen efter 56,7 kilometer i en tid, som var 0,88 sekunder hurtigere end Orica-Greenedge.

Særligt den tyske enkeltstartsverdensmester Tony Martin gjorde udfaldet. Tyskeren trak holdet den sidste kilometer indtil målstregen og var den store motor, mens Orica-Greenedge lignede et mere homogent mandskab.

Sidstnævnte vandt lidt overraskende holdtidskørslen i Tour de France, og holdt altså fast i momentum.

Det britiske Team Sky vandt bronze med blandt andre Tour de France-vinderen Chris Froome, som undervejs var i problemer og måtte springe føringer over.

Saxo-Tinkoff med danskerne Michael Mørkøv, Nicki Sørensen og Mads Christensen endte VM-løbet på niendepladsen. For bare få uger siden havde holdejer Bjarne Riis sat næsen op efter mere.

Men med afbud fra en skadet Michael Rogers og en Alberto Contador, der fik lov at koncentrere sig om næste søndags samlede start, blev det vanskeligt.

Astana med Jakob Fuglsang først i mål og Cannondale med Brian Vandborg først i mål, blev henholdsvis nummer seks og syv.

Det danske Team Cult Energy, som imponerede med to etapesejre til Magnus Cort i Post Danmark Rundt, imponerede også ved VM.

Med seks danskere på holdet var holdet på førstepladsen, da holdet kørte i mål, men den placering holdt selvfølgelig ikke.

Det danske hold, som hører til i international cykelsports 3. division, blev nummer 27 blandt de 35 hold, som havde kvalificeret sig til VM.

Andreas talte for kongen: - Pulsen var høj