Blume tager EM-sølv efter hårfin fight mod svensk ikon

Pernille Blume var en hundrededel af et sekund fra Sarah Sjöström, der vandt EM-guld. Foto: Darko Bandic/Ritzau Scanpix

Svømmeren Pernille Blume vandt sølv på 50 meter fri ved langbane-EM i Glasgow. Sarah Sjöström tog guld.

Den danske svømmer Pernille Blume tog sølv, da hun lørdag aften var i finalen i 50 meter fri ved EM i Glasgow.

OL-guldvinderen var endda meget tæt på guld, men hun måtte se sig slået marginalt af det svenske ikon Sarah Sjöström.

Svenskeren blev noteret for tiden 23,74 sekunder, mens danskeren brugte 23,75.

Blume kvalificerede sig til finalen i hurtigste tid, da hun fredag satte personlig rekord med tiden 23,85, og lørdag kappede hun altså yderligere hundrededele af den danske rekord, og det var tæt på at udløse en guldmedalje.

I finalen i 100 meter butterfly sluttede Emilie Beckmann på en syvendeplads. Med tiden 58,35 sekunder satte hun personlig rekord, men det rakte ikke til at kæmpe om medaljer.

Storfavoritten Sarah Sjöström blev en suveræn vinder uden at sætte en imponerende tid. Svenskeren blev noteret for tiden 56,13 sekunder.

I 200 meter butterfly blev Viktor Bromer nummer to i sin semifinale, og tiden 1.55,73 minutter kvalificerede ham til finalen i den tredjebedste tid samlet. Finalen svømmes søndag aften.

I 100 meter brystsvømning formåede Rikke Møller Pedersen lige netop ikke at bane sig vej til finalen, da hun blev nummer fem i sin semifinale. I den samme semifinale sluttede Matilde Schrøder sidst.

Hverken Mie Ø. Nielsen eller Julie Kepp Jensen svømmede sig videre fra semifinalen i 50 meter rygsvømning.

Langbane-EM er en del af European Championships, som foregår fra 2. til 12. august og samler EM i syv forskellige sportsgrene.

Ud over svømning drejer det sig om roning, cykling, golf, gymnastik, triatlon og atletik. Sidstnævnte afholdes i Berlin, de øvrige idrætsgrene i Glasgow.