Bordeaux-dansker assisterer i fransk avancement

Lukas Lerager spillede hele kampen for Bordeaux, som slog belgiske Gent 2-0. Foto: Regis Duvignau/arkiv/Reuters

Lukas Lerager lagde op til første Bordeaux-scoring mod Gent. Det franske hold gik videre med samlet 2-0.

Den danske landsholdsspiller Lukas Lerager skal sammen med sin franske klub, Bordeaux, spille Europa League-gruppespil.

Lerager var med fra start og lagde op til en scoring, da det franske mandskab slog Gent 2-0 på hjemmebane og gik samlet videre til gruppespillet med samme cifre.

Danskeren viste stort overblik ti minutter inde i kampen, da han fandt holdkammeraten Francois Kamano med en perfekt stikning.

Kamano kvitterede for det fornemme oplæg ved at bringe Bordeaux på sejrskurs.

Den kurs holdt franskmændene i hele kampen, og i det 64. minut blev avancementet slået fast, da Jimmy Brian sparkede et straffespark fladt i nettet.

Patrick Mortensen og Matti Lund Nielsen var med i startopstillingen hos Sarpsborg 08, som gik videre til gruppespillet på trods af et nederlag på 1-2 ude mod Maccabi Tel Aviv.

Det norske hold havde vundet første opgør 3-1 og gik samlet videre med 4-3.

RB Leipzig og Yussuf Poulsen var snublende tæt på at misse gruppespillet hjemme mod Zorya Luhansk fra Ukraine.

Første kamp endte 0-0, og da det stod 2-2 i tillægstiden i Leipzig, så gæsterne ud til at gå videre. Til sidst scorede svenske Emil Forsberg dog på straffe og sørgede for tysk avancement. Poulsen fik en lille time for Leipzig.

Den tidligere FC København-spiller Christoffer Remmer var med fra start hos Molde, hvis 2-1-sejr hjemme mod Zenit Skt. Petersborg ikke rakte til avancement.