Borussia Dortmund smider vigtige point hjemme

Borussia Dortmund var på sejrskurs, men slap et mål ind til sidst og måtte nøjes med uafgjort mod Darmstadt.

Borussia Dortmund kan kigge længere efter Bayern München i toppen af Bundesligaen.

Søndag satte Dortmund en 2-1-føring over styr mod slutningen af opgøret hjemme mod Darmstadt, som udlignede i slutminutterne.

Dermed endte kampen 2-2, og selv om Borussia Dortmund fortsat ligger på andenpladsen i ligaen, så er det med 17 point - og fire point op til Bayern München, der topper Bundesligaen.

Lørdag hentede Bayern en 3-0-sejr ude over Mainz, og derfor skulle Borussia Dortmund vinde hjemme over Darmstadt for ikke at give sydtyskerne alt for lang snor.

Men hjemmeholdet kom skidt i gang. Efter 17 minutter lancerede Darmstadt et mønsterangreb.

Jerome Gondorf blev sendt af sted på venstrekanten og i høj fart smækkede Gondorf bolden ind over, hvor Marcel Heller kom løbende og helflugtede den i nettet bag Dortmunds målmand, Roman Burki, til 1-0-føring til gæsterne.

Hjemmeholdet var ellers i klart mest boldbesiddelse i resten af halvlegen, og Dortmund kombinerede fint, men formåede ikke at udligne gæsternes føring.

Dortmund kom imidlertid ud med gejst efter pausen i forsøget på at vende resultatet.

Adnan Januzaj erstattede Marco Reus efter 59 minutter, og lejesvenden fra Manchester United var med til at sætte gang i sagerne.

Fem minutter senere kom udligningen så på endnu et flot mål i kampen.

Bolden blev løftet over til Matthias Ginter, der sendte en pasning ind til Pierre-Emerick Aubameyang, som ekspederede bolden i mål til udligning.

Otte minutter senere var Januzaj på spil, da han med overblik fandt Aubameyang, som koldblodigt passerede gæsternes målmand, Christian Mathenia, og bragte Dortmund på sejrskurs.

Dermed var der dækket op til tre Dortmund-point, men Aytac Sulu fik spoleret festen med sin udligning i kampens 90. minut.

Dortmund kan dog lune sig ved, at Aubameyang er brandvarm og har scoret i samtlige kampen i denne sæson.

Det bringer den lynhurtige angriber op på ni scoringer - én færre end Bayern Münchens Robert Lewandowski.