Brøndby besejrer FCM og sender FCK mod guldet

Brøndby vandt mandag 2-1 ude over FC Midtjylland, som dermed har 11 point op til FCK på førstepladsen.

FC Midtjylland tabte mandag med 1-2 til Brøndby i Superligaens mesterskabsspil og har dermed hele 11 point op til FC København på førstepladsen.

Inden kampen i Herning havde FC København taget en sjælden udesejr over FC Nordsjælland, og FCM får med fem runder tilbage af sæsonen særdeles svært ved at hente guldrivalernes store forspring.

FCM og FCK mødes senere i mesterskabsspillet på FC Midtjyllands hjemmebane.

Brøndbys sejr var holdets første efter fem runder af mesterskabsspillet, men det rykker ikke i tabellen, hvor Brøndby fortsat ligger nummer fem.

FCM fik en drømmestart på kampen, da Marc Dal Hende efter ti minutter scorede til 1-0 med et hovedstød tæt under mål.

Simon Hedlund fik dog udlignet bare et par minutter efter, da den hurtige svensker slap fri i FCM-feltet og efter en afretning fik sendt bolden i mål bag en sagesløs Jesper Hansen.

Trods flere pæne chancer i begge ender kom der ikke flere mål i første halvleg, hvor Brøndby undervejs måtte se to forsvarsspillere udgå med skader.

Igen fra starten af anden halvleg kom begge hold til flere gode chancer. Awer Mabil og Paul Onuachu var tættest for hjemmeholdet, mens Kamil Wilczek var nærgående for gæsterne.

Et kvarter før tid fik Jens Martin Gammelby scoret det afgørende mål, da han tog chancen fra distancen og kunne se bolden ramme en FCM-spiller og ryge hen over Jesper Hansen og i nettet.

Brøndby fik med sejren en glimrende generalprøve til pokalfinalen, hvor holdet 17. maj skal møde netop FC Midtjylland.