Annonce
Sport

Bundesligaen er tilbage: Førsteudfordrer skal ryste Bayern

Med 49 mål i 15 kampe er Bayern München med stor afstand det mest scorende hold i Bundesligaen. 13 indkasserede mål er også lavest af alle. (Arkivfoto). Foto: Marcel Engelbrecht/Ritzau Scanpix

RB Leipzig skal slå Bayern München fredag, hvis spændingen nogenlunde bevares, mener Tommy Bechmann.

- Skal der være spænding, skal Leipzig meget gerne slå Bayern i aften.

Efter mere end to måneders VM- og vinterpause vender Bundesligaen fredag tilbage, og som vanligt i de sidste mange sæsoner er det med Bayern München i førersædet.

En formidabel stime frem mod VM sendte Julian Nagelsmanns tropper til tops efter en lunken sæsonstart, og spørgsmålet er nu hvem eller hvad, der skal forhindre klubben i at snuppe sit 11. tyske mesterskab i træk og 33. mesterskab i alt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tommy Bechmann, der er ekspert på Bundesligaen hos Viaplay, peger umiddelbart på Bayerns modstander fredag, RB Leipzig.

- RB Leipzig er førsteudfordreren. Spiller for spiller har de det næstbedste hold, når man tænker på folk som Christopher Nkunku, Dominik Szoboszlai, Dani Olmo og Timo Werner med flere.

- Derudover har Red Bull-koncernen jo et koncept og en spillestil, der er både velfungerende og veldrevet, på tværs af deres forskellige klubber. Jeg er ikke fan af nogen, men jeg holder med spænding, så det vil være fint, hvis Leipzig vinder, siger Bechmann om topbraget.

En hjemmesejr fredag vil mindske Bayerns forspring til Leipzig til tre point, men uanset resultatet erkender Bechmann, at den sydtyske kæmpeklub er skræmmende.

- Leipzig kommer tættest på, men nej, deres trup kommer jo ikke nærheden af være lige så god som Bayern.

- Juventus vandt ni mesterskaber i streg Italien, inden det fik en ende. Og det har stimer jo med at gøre i fodbold. Men det er da svært at se, hvorfor det lige skulle blive i denne sæson for Bayern, siger Bechmann.

Bayern mistede i starten af december Manuel Neuer i resten af sæsonen, da han brækkede et ben på en skitur. Ind er bundrutinerede Yann Sommer fra Borussia Mönchengladbach kommet som afløser.

- Men Neuer er jo typisk den mest arbejdsløse spiller for Bayern München i Bundesligaen, så det er svært at se, det kommer til at gøre den helt store forskel.

- Det er nok mere i Champions League, at det kan blive et problem, konstaterer Bechmann, der som aktiv repræsenterede blandt andre Bochum og Freiburg.

Mens spændingen er på vippen i toppen af Bundesligaen, er den nærmest garanteret frem til sæsonens sidste fløjt i bunden, påpeger Viaplay-eksperten.

Schalke 04 hænger således med en vis legemsdel i vandskorpen, og andre storklubber som Hertha Berlin og Stuttgart er også truet af degradering.

Dertil glæder Bechmann sig også til at følge Bundesligaens danske profiler, især Eintracht Frankfurts offensive dynamo Jesper Lindstrøm.

- Jeg har de største forventninger til Lindstrøm. Han har været den klart største danske profil i Bundesligaen i det seneste halvandet år, og det samarbejde, han har fået med Randal Kolo Muani, skal man tage meget alvorligt.

- Det bliver spændende, om de kan være med til at spille Frankfurt i Champions League igen.

Derudover er midterholdet Hoffenheim under lup. Robert Skov og Jacob Bruun Larsen har således fået selskab af Kasper Dolberg denne vinter.

Mens Skov har spillet regelmæssigt og præsteret solidt, skal de to andre til at vise noget.

- Dolberg er ny i Bundesligaen, men han er jo en ung og bevægelig spiller, så han passer meget fint ind. Han gjorde det godt i Holland, der er en af de ligaer, som minder mest om Bundesligaen, og sproget er nok rimeligt ligetil for ham, så jeg tror, han ret hurtigt kan blive integreret.

- Derfor forventer jeg mig også ret meget af Dolberg. Han har i glimt vist, hvor god han er, og det niveau kan han nå igen, selv om han har været lidt ramt på selvtillid, spår Bechmann.

/ritzau/

  • firo: 11/08/2022, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, 14th matchday FC Bayern Munich - Werder Bremen
    Med 49 mål i 15 kampe er Bayern München med stor afstand det mest scorende hold i Bundesligaen. 13 indkasserede mål er også lavest af alle. (Arkivfoto). Foto: Marcel Engelbrecht/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Guldborgsund

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lolland

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Skole

Sidste skoledag uden fadæser: Fans, karameller og love

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Annonce
Annonce
Sport

Flere tusinde børn indtager byen: - Det er rekord i år

Indland

Sort røg: Brand hos Novo Nordisk kan ses på 30 kms afstand

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

112

Tysker på afveje: Cyklede på Farøbroen

Rødby

Lukker Netto i en måned: Men giver kunderne unik mulighed

Udland

Kendt tryllekunstner beskyldes for seksuelle overgreb

Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder