Bundhold taber pusten i københavnsk håndboldderby

Mia Rej og holdkammeraterne i København Håndbold løb Ajax-spillerne trætte i de sidste 20 minutter. Foto: /ritzau/Finn Frandsen/arkiv

Pointløse Ajax drillede topholdet København Håndbold i 40 minutter, men løb tør for kræfter i slutfasen.

Håndboldkvinderne fra Ajax er fortsat uden point efter holdets tiende kamp i den bedste række.

Men de nederlagsvante spillere kan dog trøste sig med, at de længe gjorde en fin figur i lokalopgøret mod København Håndbold.

Godt nok tabte Ajax hjemme i Bavnehøjhallen med 23-34, men længe formåede det voldsomt undertippede hjemmehold at skabe en ganske lige kamp.

I de sidste 20 minutter slap kræfterne op, og gæsterne kunne løbe sig til den ventede, sikre sejr.

Efter København-føring på 13-11 ved halvtid kom Ajax-spillerne flot ud til anden halvleg, og seks minutter senere kunne playmakeren Isabella Jacobsen udligne til 16-16.

Men som tidligere i denne sæson kunne Ajax ikke holde dampen oppe i 60 minutter.

Tempoet gik ned i kampens sidste tredjedel, og spillerne begyndte at lave de lette fejl, som de ellers havde undgået.

Mod topholdet fra Frederiksberg bliver den slags straffet, og København Håndbold skulle ikke bruge lang tid på at skaffe sig en komfortabel føring.

16-16 blev til 22-16 på fire et halvt minut, og med forsinkelse blev det den ulige kamp, de fleste havde forestillet sig.

København Håndbold spiller med sejren fortsat med helt i toppen af HTH Go Ligaen med 16 point for 10 kampe.

• KvindehÃ¥ndbold: KÃbenhavn H¥ndbold - FC Midtjylland