Cesar Santin redder vigtigt point til FCK

Fodboldklubben FC København spillede 2-2 på udebane mod tyske Hannover 96 i Europa Leagues gruppespil.

FC København hentede det ene point ude mod Hannover 96 i Europa Leagues gruppespil på et sent mål af angriberen Cesar Santin, som udlignede til 2-2 kort før tid.

Brasilianeren var blevet skiftet ind kort forinden, og han viste sin målnæse og skarphed med en stiv tå i det 89. minut.

Det lignede ellers længe en tysk sejr. Især fordi FCK kom bagud efter en halv time på en af den slags fejl, man ikke må begå på europæisk niveau.

FCK's midtbanespiller Claudemir lavede en katastrofal fejlaflevering på egen banehalvdel, som blev sendt lige i fødderne på Hannover 96-spilleren Christian Pander.

Den 28-årige tysker tog sig ingen betænkningstid, men takkede for gaven og sendte en skruet bold uden for den forstenede FCK-målmand Johan Wilands rækkevidde.

Angriberen Dame N'Doye udlignede for københavnerne efter pausen, da han steg flot til vejrs på et hjørnespark og headede bolden i mål.

Små 10 minutter før tid scorede Hannover-spilleren Sergio Pinto til 2-1, men FCK kæmpede sig alligevel til en flot pointdeling.

Det var et godkendt resultat for FCK-træner Roland Nilsson, som havde forsøgt sig med en ny taktisk opstilling. Svenskeren begyndte med Cesar Santin på bænken i en lidt mere defensiv opstilling, hvor Dame N'Doye var den eneste angriber.

I stedet for Santin var Pape Pate Diouf foretrukket, og senegaleseren og Christian Bolaños skulle på kanterne agere støtte til N'Doye i en 4-3-3-opstilling, men det kom oftest til at ligne en 4-5-1-formation, fordi tyskerne pressede FCK tilbage på banen.

Claudemir, der begik fejlen ved det første tyske mål, blev undervejs skiftet ud med Thomas Kristensen 10 minutter inde i anden halvleg.

Roland Nilsson satsede yderligere ved at sætte Santin på banen i stedet for den hårdtarbejdende Christian Grindheim, og det havde direkte effekt på banen ved den udlignende scoring.

Generelt lavede FCK alt for mange upræcise afleveringer, og det offensive FCK-spil var alt for let for tyskerne at dæmme op for - bortset fra ved FCK's 2-2-udligning.

I gruppe B's anden kamp spillede belgiske Standard Liege skuffende 0-0 hjemme mod ukrainske Vorskla Poltava. Det var et godt resultat for FCK, da gruppen dermed stadig er pivåben.

FCK er fortsat på tredjepladsen i gruppen, et point efter Hannover 96 og Standard Liege, der ligger side om side med fem point på første- og andenpladsen, der giver adgang til 1/16-finalerne.