Chelsea skal til Wembley med sejr over Liverpool

Serberen Branislav Ivanovic scorede det ene mål, som sendte Chelsea til Wembley og finalen i Liga Cuppen.

Chelsea fører Premier League med fem point og har nu også en gylden mulighed for at vinde sæsonens Liga Cup.

Tirsdag spillede London-klubben sig nemlig i finalen med en sejr på 1-0 over Liverpool efter forlænget spilletid på Stamford Bridge.

Branislav Ivanovic var forbavsende udækket ved et hjørnespark fire minutter inde i den forlængede spilletid, og den serbiske forsvarsspiller kunne uhindret sende bolden i mål med hovedet.

Kampens ordinære spilletid endte 0-0 efter en god, men lidt chancefattig fodboldkamp, hvor to gode målmænd tog sig af det, der var.

Den første kamp i semifinalen mellem de to hold var endt 1-1 i Liverpool for en uge siden.

At det blev Premier Leagues førerhold, som vandt kampen, var forholdsvis fortjent. Chelsea skabte mest, mens det hos Liverpool først og fremmest var den engelske landsholdsspiller Raheem Sterling, som skabte problemer for modstanderne.

Begge hold spillede deres tredje kamp på en uge, og mens Chelseas manager José Mourinho har brugt sin brede trup godt og hvilet spillere, når det var nødvendigt, så var Liverpools nøglespillere ved at være godt slidte.

Chelsea lagde et tungt pres på Liverpool i det meste af den ordinære spilletids anden halvleg, men det hjalp ikke meget. Særligt fordi Liverpools belgiske målmand Simon Mignolet stod godt placeret ganske mange gange.

Det gjorde han blandt andet, da Diego Costa var fri i straffesparksfeltet 25 minutter før, at den ordinære spilletid var slut. En hurtig beslutning og en lynrefleks fra Mignolet forhindrede Chelsea-spilleren i at afgøre kampen ved den lejlighed.

Det var den ordinære spilletids største mulighed.

Christian Eriksens Tottenham eller Sheffield United fra den tredjebedste engelske fodboldrække venter på Chelsea i finalen. De to hold spiller returkamp onsdag. Tottenham vandt den første kamp 1-0.

Finalen i Liga Cuppen, også kaldet Capital One Cup, spilles på Wembley søndag 1. marts.